Jeigu meduolius iškepti mes jau daugiau ar mažiau išmokome, dekoruoti sekasi ne taip gerai. Taigi, norėčiau pasidalinti patikimos glazūros receptu“, – rašo mūsų portalo skaitytoja Vitlija.
Štai jos receptas.
Glazūra meduoliams puošti
Reikalingi produktai:
- 1 baltymas (L dydžio);
- 200 miltelinio cukraus;
- 0,5 a. š. krakmolo;
- 0,5 a. š. citrinos sulčių (galima naudoti koncentratą).
Kiaušinio baltymą sumaišome su cukraus pudra ir krakmolu (persijotais). Įjungę lėtą greitį, plaktuvu plakame apie 2 minutes.
Įpilame citrinos sulčių ir plakame dar apie 3 minutes.
Glajus pabals, jo apimtis padidės. Tokios tirštos konsistencijos glajus reikalingas, pavyzdžiui, nameliams suklijuoti ar užrašams.
Šitame etape mes padaliname glazūrą ir nudažome maistiniais dažais.
Norint gauti reikiamos konsistencijos glazūrą skiedžiame ją vandeniu (po lašelį).
Yra 3 tirštumo lygiai:
- 1 tirštumo – skirta detalių suklijavimui;
- 2 tirštumo – kontūrams;
- 3 tirštumo – plotų užpildymui.
Glazūra įpilame į maišelius (jei neturite konditerinių, galima naudoti ZIP maišelius). Puošiant meduolius pirmiausia nupiešiamas kontūras. Tada užpildomas plotas. Trečiame etape piešiame viršutines detales.
Puošti meduoliai džiūna apie 4-5 valandas.