Patiekalus iš avižinių dribsnių taip pat mėgsta tie, kurie siekia išlaikyti lieknas kūno linijas. Mat avižiniuose dribsniuose daug ląstelienos ir skaidulų, gerinančių medžiagų apykaitą ir valančių žarnyną.
Jeigu iki šiol tiktai virėte košę, išbandykite vadinamąjį tinginių receptą – nevirtą avižinių dribsnių košę. Ji ruošiama labai paprastai – dribsniai užpilami pienu ar jogurtu, į juos įdedama įvairių priedų, ir paliekami per naktį.
Ryte atsikėlę rasite pudingą primenantį patiekalą, kuris ir labai gardus, ir naudingas. Jo tekstūra nebus tokia pat, kaip virtos košės – jis labiau kreminis ir dėl to žavi dar labiau. O skonis bus toks, kokį sukursite patys.
Yra tūkstančiai receptų, kaip pasigaminti tinginių košę. Siūlome išbandyti šią – su bananais ir ispaninio šalavijo sėklomis, kurios, kaip rašėme anksčiau, padeda mažinti pilvo riebaliukų sluoksnį. Apie tai galite paskaityti šiame straipsnyje.
Pateikiame šaunių pusryčių receptą. Išbandykite – tikrai patiks!
Avižiniai dribsniai su ispaninio šalavijo sėklomis, bananais ir graikiniu jogurtu
Reikės:
pusės puodelio avižinių dribsnių;
1 arb. š. ispaninio šalavijo sėklų;
kelių druskos grūdelių;
cinamono;
muskato riešuto;
pusės puodelio pieno;
ketvirtadalio puodelio graikinio jogurto;
banano.
Kaip gaminti
Stiklainėlyje sumaišykite sausus produktus ir prieskonius.
Supilkite pieną, jogurtą.
Pusę banano sutrinkite šakute ir įmaišykite. Viską gerai sumaišykite, indą uždenkite ir padėkite nakčiai į šaldytuvą.
Patiekdami, jei norite, puoškite bananų skiltelėmis, apibarstykite riešutais, ruduoju cukrumi.