Šis receptas buvo atsiųstas „Skonio“ rubrikos konkursui „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“. Išmėginkite.
Nekeptas maskarponės pyragas su baltuoju šokoladu
Pagrindui paruošti reikės:
1 pakelio sausainių;
100 g lydyto sviesto.
Viršutiniam sluoksniui reikės:
300 g baltojo šokolado;
200 ml 35 proc. plakamosios grietinėlės;
300 g maskarponės;
cukraus pudros;
šviežių uogų arba trintų uogų tyrės.
Smulkintuvu sutrinkite sausainius ir sumaišykite su lydytu sviestu. Prispauskite prie kepimo popieriumi išklotos formos.
Kol ruošite viršutinį pyrago sluoksnį, pagrindą palaikykite šaldytuve. Susmulkinkite mažais gabalėliais šokoladą.
Puode įkaitinkite grietinėlę, kol ji beveik užvirs, ir nukelkite nuo viryklės. Tada suberkite šokoladą ir maišydami ištirpinkite jį.
Maskarponę su šokolado mišiniu išplakite, sukrėskite ant pyrago pagrindo ir palikite stingti šaldytuve ne mažiau kaip 7 valandas.
Papuoškite cukraus, šviežiomis uogomis arba trintų uogų tyre.
Šis receptas dalyvauja „Skonio“ rubrikos konkurse „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“.
Konkurse gali dalyvauti visi, norintys pasidalinti geriausiais savo receptais su portalo lrytas.lt skaitytojais ir laimėti vertingų prizų.
Mes laukiame bet kokių gardžiausių jūsų švenčių patiekalų receptų, nesvarbu, kas tai būtų – silkė, salotos, kepsnys ar pyragas.
Penkių geriausių ir daugiausiai skaitytojų susidomėjimo sulaukusių receptų autoriai bus apdovanoti mūsų partnerio – prekybos tinklo IKI prizais – 40 eurų vertės dovanų kortelėmis.
Laukiame patiekalų receptų su nuotraukomis ir trumpu aprašymu, kuo jie ypatingi, kokia jų istorija.
Receptų kiekio neribojame. Redakcija pasilieka teisę atrinkti tuos receptus, kurie bus paskelbti portale lrytas.lt ir „Skonio“ paskyroje „Facebook/Receptai“.
Receptus konkursui siųskite iki gruodžio 25 dienos adresu skonis@lrytas.lt Laimėtojus skelbsime gruodžio 28 dieną.