Apelsininis pyragas su rozmarinais taps tikra Kalėdų stalo puošmena

2016 m. gruodžio 16 d. 10:29
Tikra Kalėdų stalo puošmena – pyragas, pilnas sodraus apelsinų skonio ir papuoštas cukruotomis rozmarino šakelėmis.
Daugiau nuotraukų (1)
Išsikepti jį šventėms siūlo IKI konditeriai.
Apelsininis pyragas su rozmarinais
Reikės:
  • 250 g sviesto;
  • 220 cukraus;
  • 3 kiaušinių;
  • 2 a. š. kepimo miltelių;
  • 300 g miltų;
  • 1 a. š. šviežių rozmarinų;
  • 125 ml apelsinų sulčių;
  • 180 ml pieno.
Glajui:
  • 320 g cukraus pudros;
  • 3-4 v. š. apelsinų sulčių.
Į dubenį dėkite minkštą sviestą, berkite cukraus ir sutrinkite. Įmuškite kiaušinius ir išmaišykite.
Berkite kepimo miltelius, įsijokite miltus.
Rozmarinus smulkiai sukapokite ir suberkite į miltų masę. Viską sumaišykite.
Supilkite apelsinų sultis, pieną ir gerai išplakite.
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite masę.
Kepkite 160 laipsnių temperatūroje 40-45 minutes.
Leiskite atvėsti.
Glajui sumaišykite cukraus pudrą su apelsinų sultimis.
Rozmarinų šakeles pamerkite į karštą vandenį, po to – į cukraus pudrą ir leiskite apdžiūti.
Apliekite glajumi pyragą ir puoškite rozmarinais.
pyragasapelsinų pyragasreceptas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.