Išsikepti jį šventėms siūlo IKI konditeriai.
Apelsininis pyragas su rozmarinais
Reikės:
- 250 g sviesto;
- 220 cukraus;
- 3 kiaušinių;
- 2 a. š. kepimo miltelių;
- 300 g miltų;
- 1 a. š. šviežių rozmarinų;
- 125 ml apelsinų sulčių;
- 180 ml pieno.
Glajui:
- 320 g cukraus pudros;
- 3-4 v. š. apelsinų sulčių.
Į dubenį dėkite minkštą sviestą, berkite cukraus ir sutrinkite. Įmuškite kiaušinius ir išmaišykite.
Berkite kepimo miltelius, įsijokite miltus.
Rozmarinus smulkiai sukapokite ir suberkite į miltų masę. Viską sumaišykite.
Supilkite apelsinų sultis, pieną ir gerai išplakite.
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite masę.
Kepkite 160 laipsnių temperatūroje 40-45 minutes.
Leiskite atvėsti.
Glajui sumaišykite cukraus pudrą su apelsinų sultimis.
Rozmarinų šakeles pamerkite į karštą vandenį, po to – į cukraus pudrą ir leiskite apdžiūti.
Apliekite glajumi pyragą ir puoškite rozmarinais.