Šventėms ji siūlo lėtai ir ilgai keptą antį.
Ilgai žemoje temperatūroje kepta mėsa – Nidos nekart patikrintas būdas, kai yra laiko ir kai reikia tikrai išskirtinio rezultato.
„Tokiu pat būdu galite kepti ir žąsį, tik pridėkite valandą kepimo. Jei turite mažesnę antį, atitinkamai laiką sutrumpinkite. Mėsa tiesiog kris nuo kaulų, nes tiek laiko kepė uždengtame inde.
Paskutinėje kepimo fazėje antį reikia apskrudinti, todėl įjunkite aukščiausios temperatūros orkaitės grilio funkciją. O kol orkaitė kais, verčiau antį išimkite iš orkaitės, kad pernelyg neišdžiūtų. Kad odėlė apskrustų, pakaks vos kelių minučių.
Anties taukų neišpilkite. Nugriebkite juos ir laikykite uždarame indelyje šaldytuve. Šie taukai puikiai tiks keptoms bulvėms“, – patarė N.Degutienė.
Štai jos receptas.
7 valandas kepta antis
Reikalingi produktai:
- 1 antis, apie 2.5-3 kg, šviežia arba šaldyta;
- 3/4 šaukšto rupios druskos;
- 1/3 šaukšto šviežiai grūstų juodųjų pipirų;
- 3 šaukšteliai kmynų;
- 3 šaukšteliai džiovintų čiobrelių;
- 4 skitelės česnako;
- 1 didelis rūgštus obuolys;
- 1 stiklinė obuolių sulčių.
Jei gaminsite šaldytą antį arba žąsį, ją lėtai atšildykite: laikykite apie 1,5-2 dienas šaldytuve, arba pernakt kambario temperatūroje, kol visiškai atsileis.
Sumaišykite visus prieskonius kartu su druska ir pipirais ir gerai įtrinkite visą antį iš visų pusių ir iš vidaus. Palikite pasimarinuoti per naktį vėsioje vietoje.
Įkaitinkite orkaitę iki 130 C.
Į anties vidų dėkite ketvirčiais supjaustytą obuolį. Į kepimo indą įpilkite obuolių sultis ir paguldykite antį krūtinėle žemyn. Indą uždenkite dangčiu, o jei indas neturi dangčio – sandariai apvyniokite aliuminio folija.
Pašaukite į orkaitę ir kepkite 7 valandas.
Nuimkite dangtį (arba foliją) ir kelias minutes apskrudinkite antį iš abiejų pusių 240 C įjungę grilio režimą. Skrudinimas turi būti labai greitas. Kol orkaitė kais iki reikiamos aukštos temperatūros, antį išimkite ir laikykite uždengtą. Tik tada, kai įkais, dėkite į orkaitę.
Išimkite antį ant pjaustymo lentelės. Riebalų neišpilkite – sustingusius perdėkite į indelį ir naudokite bulvėms kepti.
Supjaustykite antį ir patiekite su mėgstamais priedais: skrudintomis bulvėmis, garuose virtomis daržovėmis ir saldžia spanguolių ar bruknių uogiene arba aitriųjų paprikų džemu.
Šaltinis – „Nidos receptai“
Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 metų gruodžio 15 dieną.