Desertinis varškės sūris su baltuoju šokoladu ir želė
Reikalingi produktai (20 cm ilgio kekso formai):
- 500 g neriebios kreminės varškės be priedų;
- 50 g baltojo šokolado;
- 200 ml grietinėlės;
- 16 g želatinos;
- vanilės aromato (pagal skonį);
- cukraus ar stevijos (pagal skonį);
- įvairių spalvų ir skonių želė (kokias mėgstate).
Gaminimo eiga
Pirmiausia paruošti želė. Gaminti, kaip nurodyta ant pakuotės (vandens pilti tik pusę nurodyto kiekio) ir padėti į šaldytuvą, kad sustingtų.
Grietinėlę supilti į mažą puodelį ir suberti želatiną (16 g), palikti 10 min. pastovėti, paskui pakaitinti ant viryklės (bet neužvirti), kol ištirps.
Nuėmus nuo viryklės įdėti susmulkintą šokoladą, gerai išmaišyti, kad jis išsilydytų, palikti atvėsti.
Varškę, atvėsusią grietinėlę su šokoladu, vanilę, cukrų gerai išplakti ir įmaišyti supjaustytus spalvingus želė gabaliukus.
Kekso formą ištiesti maistine plėvele ir supilti varškę su žele, padėti į šaldytuvą, kad sustingtų.
Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“