Tad tokie apelsiniai sausainiai, kurių receptą „Skonio“ rubrikos konkursui „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“ atsiuntė Odeta Kudopčenkienė, yra ypač kalėdiškas desertas. Mėgaujantis jais savaime apims šventinė nuotaika.
Apelsininiai sausainiai
Reikės:
- 500 g miltų;
- 1.5 šaukštelio kepimo miltelių;
- 0.5 šaukštelio druskos;
- 125 g sviesto;
- 150 g cukraus;
- 230 g kreminės varškės;
- 1 kiaušinio;
- 1 apelsino žievelės;
- 5 šaukštų apelsinų sulčių.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių C temperatūros. Inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius bei druską.
Kitame inde sumaišykite kreminį sūrį, sviestą bei cukrų. Įmuškite kiaušinį, įdėkite apelsino žievelę bei įpilkite apelsinų sulčių. Viską gerai išmaišykite.
Vis maišydami pilkite miltų mišinį. Sausainių masė turi būti tiršta, klampi, lipti prie šaukšto.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir kabindami šaukštu masę formuokite sausainius.
Kepkite 15 min. Kai sausainių šonai pradės gelsti, gaminys jau iškepęs.