Apelsininiai kalėdiniai sausainiai namus pripildys švenčių aromato

2016 m. gruodžio 11 d. 17:32
Per žiemos šventes namai pakvimpa citrusiniais vaisiais: apelsinais ir mandarinais. Jų norisi ne tik padėti ant stalo, bet ir gardinti jais patiekalus – kalėdinę žąsį, antį, gėrimus ar desertus.
Daugiau nuotraukų (1)
Tad tokie apelsiniai sausainiai, kurių receptą „Skonio“ rubrikos konkursui „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“ atsiuntė Odeta Kudopčenkienė, yra ypač kalėdiškas desertas. Mėgaujantis jais savaime apims šventinė nuotaika.
Apelsininiai sausainiai
Reikės:
  • 500 g miltų;
  • 1.5 šaukštelio kepimo miltelių;
  • 0.5 šaukštelio druskos;
  • 125 g sviesto;
  • 150 g cukraus;
  • 230 g kreminės varškės;
  • 1 kiaušinio;
  • 1 apelsino žievelės;
  • 5 šaukštų apelsinų sulčių.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių C temperatūros. Inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius bei druską.
Kitame inde sumaišykite kreminį sūrį, sviestą bei cukrų. Įmuškite kiaušinį, įdėkite apelsino žievelę bei įpilkite apelsinų sulčių. Viską gerai išmaišykite.
Vis maišydami pilkite miltų mišinį. Sausainių masė turi būti tiršta, klampi, lipti prie šaukšto.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir kabindami šaukštu masę formuokite sausainius.
Kepkite 15 min. Kai sausainių šonai pradės gelsti, gaminys jau iškepęs.
sausainiaiApelsinaiapelsinas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.