Marčios tortas su žaliąja arbata
Reikės:
Lakštams:
- 125 g sviesto;
- 90 g cukraus pudros;
- 1 didelio kiaušinio;
- 1 kiaušinio trynio;
- 125 ml grietinės;
- žiupsnelis druskos;
- 0.5 šaukštelio sodos;
- vanilinio cukrus;
- 400 g miltų.
Kremui:
- 1200 ml plaktos grietinėlės (36 proc. riebumo);
- 400 g maskarponės sūrio;
- 200 g cukraus pudros;
- 1 citrinos šviežiai spaustų sulčių;
- 3 šaukštai žalios arbatos miltelių.
Lakštams:
Visi produktai turi būti kambario temperatūros. Grietinę sumaišyti su soda, palikite ilsėtis (tai dvigubai padidins grietinės apimtį).
Sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų išplakite iki purumo. Įmuškite kiaušinį, tada kiaušinio trynį, nesustojant plakti. Pridėkite grietinės su soda mišinį, tada miltų, druskos ir užminkykite tešlą. Turėtų būti minkšta ir elastinga tešla. Tolygiai paskirstykite ją į 15 dalių (apie 57 g kiekvienai).
Tešlą kočiokite ant kepimo popieriaus itin plonai 22-24 cm skersmens formai. Kepkite 190° C temperatūroje apie 10-15 minučių iki auksinės rudos spalvos.
Leiskite atvėsti.
Kremui:
Išplakite grietinėlę su cukraus pudra ir žalios arbatos milteliais, įmaišykite maskarponės sūrį, įspauskite citrinos sultis ir įtarkuokite žievelę.
Pertepkite kiekvieną lakštą kremu,
Puoškite pagal fantaziją.