Pateikiame jos šventinių imbierinių sausainių receptą.
Šventiniams imbieriniams sausainiams reikės:
- 180 g margarino;
- 500 g miltų;
- 3 v. š. medaus;
- 1 kiaušinio;
- 0,5 a.š. druskos;
- 2 v. š. cukraus pudros;
- 1 v. š. gesintos sodos;
- 2,5 a. š meduolių prieskonių.
Ant silpnos ugnies ištirpinti sviestą su medumi. Sudėti nugesintą sodą (ant šaukštelio sodos užpilti truputį acto kad soda suputotų).
Į dubenį įmušti kiaušinį ir supilti pravėsusią tirpdyto margarino-medaus masę. Ten pat supilti persijotus miltus su prieskoniais ir žiupsneliu druskos. Užminkytą tešlą palikti valandai šaldytuve. Po valandos tešlą iškočioti maždaug iki 3 mm storio ir formuoti sausainius. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 12-15 min.
Papuošimui – sumaišyti kiaušinio baltymą su 170 g cukraus pudros ir 0,5 a/š citrinos rūgšties. Galima įdėti maistinių dažų. Ir būtinai nepamiršti ant viršaus užberti spalvotų pabarstukų.