Šventiniai imbieriniai sausainiai – džiaugsmas visai šeimai

2016 m. gruodžio 5 d. 15:09
„Šiuos sausainius kepame visa šeima kartu. Kartu minkome tešlą, spaudžiame formeles, o pati smagiausia dalis – jau iškeptų sausainių puošimas, kuris visuomet patikėtas mažoms ir vikrioms vaikučių rankytėms“, – rašo „Skonio“ rubrikos skaitytoja Laima.
Daugiau nuotraukų (1)
Pateikiame jos šventinių imbierinių sausainių receptą.
Šventiniams imbieriniams sausainiams reikės:
  • 180 g margarino;
  • 500 g miltų;
  • 3 v. š. medaus;
  • 1 kiaušinio;
  • 0,5 a.š. druskos;
  • 2 v. š. cukraus pudros;
  • 1 v. š. gesintos sodos;
  • 2,5 a. š meduolių prieskonių.
Ant silpnos ugnies ištirpinti sviestą su medumi. Sudėti nugesintą sodą (ant šaukštelio sodos užpilti truputį acto kad soda suputotų).
Į dubenį įmušti kiaušinį ir supilti pravėsusią tirpdyto margarino-medaus masę. Ten pat supilti persijotus miltus su prieskoniais ir žiupsneliu druskos. Užminkytą tešlą palikti valandai šaldytuve. Po valandos tešlą iškočioti maždaug iki 3 mm storio ir formuoti sausainius. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 12-15 min.
Papuošimui – sumaišyti kiaušinio baltymą su 170 g cukraus pudros ir 0,5 a/š citrinos rūgšties. Galima įdėti maistinių dažų. Ir būtinai nepamiršti ant viršaus užberti spalvotų pabarstukų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.