Moliūgų sriuba su perlinėmis kruopomis ir paukštiena
Iš nurodyto kiekio išeis 5-6 porcijos
Reikės:
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
- 600 g vištienos gabaliukų su kaulu;
- 1 svogūno, pjaustyto kubeliais;
- 1 stiklinės perlinių kruopų;
- 1 lauro lapelio;
- žiupsnelio druskos;
- 800 g kubeliais pjaustyto moliūgo;
- 1 skiltelės česnako;
- 2 šaukštų citrinos sulčių;
- pipirų.
Kaip gaminti
Greitpuodyje įkaitinkite aliejų, apkepinkite jame vištienos gabaliukus.
Suberkite svogūną, pakaitinkite minutėlę, suberkite perlines kruopas, įmeskite lauro lapą, apliekite 5 stiklinėmis vandens. Greitpuodį užsukite, kai užvirs, virkite 10 minučių.
Atsargiai atidarykite puodą, išimkite paukštieną, sudėkite moliūgus lengvai pridenkite, bet jau nebeužsukite. Virkite apie 20 minučių, kol moliūgas išvirs.
Tuo tarpu nuimkite mėsą nuo kaulų, supjaustykite kubeliais.
Išvirtus moliūgus lengvai patrinkite paprasta bulvių košės trintuve, kad moliūgo gabaliukai būtų mažesni, bet nebūtų visai košė.
Sudėkite vištienos gabaliukus,trintuve įspauskite česnaką, supilkite citrinos sultis, pagardinkite pipirais ir mėgaukitės.
P.S. Neapdorotos perlinės kruopos verda gana ilgai , bet man jos labiau patinka, nei greitai pagaminamos, tad aš dažniausiai tokias ir perku. Greitpuodyje jos išverda nespėjus net apsisukti, tad sriubą aš ir viriau greitpuodyje.
Jei greitpuodžio neturite, kruopas pamirkykite per naktį, taip jos greičiau išvirs ir paprastame puode.
Šaltinis – „Duok druskos“