Žieminė „Pavlova“
Morengui reikės:
• 6 baltymų;
• 350 g cukraus;
• 1 a. š. krakmolo;
• 1 a. š. baltojo vyno.
Kremui:
• 150 g maskarponės sūrio;
• 1 v. š. rudojo cukraus;
• 150 ml plakamosios grietinėlės.
Papuošti reikės:
• 2 mandarinų;
• 4 v. š. granatų sėklų;
• mėtų lapelių;
• 1 v. š. klevų sirupo.
Kaip gaminti
Baltymus išplakite iki standžių putų. Berkite cukrų ir plakite, kol cukrus ištirps.
Berkite krakmolą, supilkite vyną ir gerai išplakite.
Dėkite išplaktus baltymus ant skardos, suformuokite „kalnelį“. Kepkite 30 minučių 120 laipsnių orkaitėje, po to temperatūrą sumažinkite iki 100 laipsnių ir džiovinkite baltymus dar 3 valandas.
Kremui sumaišykite maskarponę su ruduoju cukrumi. Išplakite grietinėlę ir sumaišykite su maskarponės kremu.
Atvėsusį morengą padenkite kremu ir apibarstykite mandarinų skiltelėmis, granatų sėklomis.