Lengvas lyg balerina desertas – žieminė „Pavlova“

2016 m. gruodžio 5 d. 20:36
Lengvas, gaivus ir grakštus kaip balerina desertas – morengų tortas su plakta grietinėle. Gardinkite mandarinais ar kitais mėgstamais vaisiais ar uogomis.
Daugiau nuotraukų (1)
Žieminė „Pavlova“
Morengui reikės:
• 6 baltymų;
• 350 g cukraus;
• 1 a. š. krakmolo;
• 1 a. š. baltojo vyno.
Kremui:
• 150 g maskarponės sūrio;
• 1 v. š. rudojo cukraus;
• 150 ml plakamosios grietinėlės.
Papuošti reikės:
• 2 mandarinų;
• 4 v. š. granatų sėklų;
• mėtų lapelių;
• 1 v. š. klevų sirupo.
Kaip gaminti
Baltymus išplakite iki standžių putų. Berkite cukrų ir plakite, kol cukrus ištirps.
Berkite krakmolą, supilkite vyną ir gerai išplakite.
Dėkite išplaktus baltymus ant skardos, suformuokite „kalnelį“. Kepkite 30 minučių 120 laipsnių orkaitėje, po to temperatūrą sumažinkite iki 100 laipsnių ir džiovinkite baltymus dar 3 valandas.
Kremui sumaišykite maskarponę su ruduoju cukrumi. Išplakite grietinėlę ir sumaišykite su maskarponės kremu.
Atvėsusį morengą padenkite kremu ir apibarstykite mandarinų skiltelėmis, granatų sėklomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.