Portalo lrytas.lt rubrikos „Skonis“ skaitytoja Loreta Pikšrytė-Jankauskienė teigia, kad šie kūčiukai yra patys „kūčiukiškiausi“ kūčiukai. Jie – lengvai ir paprastai pagaminami.
„Tik perspėju, kad aš šventėms jų gaminu 4 kartus daugiau! Šeimos ir artimųjų rate jie tirpte ištirpsta“, – rašė L.Pikšrytė-Jankauskienė.
Anot moters, recepte pateikti ingredientai 1 normai, tad galite visko dėti du-tris ar net keturis kartus daugiau!
Susidomėjote? Pateikiame receptą.
Reikės:
- 450 g miltų;
- 200 ml šilto vandens;
- 2 šaukštų aguonų;
- 6 šaukštų cukraus;
- 10 g šviežių mielių;
- druskos;
- 2 šaukštų aliejaus.
Kaip gaminti
Mieles sumaišome su trupučiu šilto vandens ir trupučiu cukraus, paliekame, kad suputotų.
Įmaišome aguonas, aliejų, likusį cukrų ir vandenį. Suberiame persijotus miltus, druską.
Tešlą minkome apie 15 minučių. Tuomet dedame ją į riebalais išteptą dubenį ir pridengiame.
Kildiname apie 1.5-2 valandas. Iš tešlos formuojame volelius-virveles ir supjaustome mažais gabalėliais.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 25 minutes.