Jie be galo skanūs ir paprasti, bet skonis neprastas, ypač patikti turėtų tiems, kas mėgsta paprastus patiekalus, su nostalgija atklydusius iš vaikystės.
Mano vaikai valgė ir net kartoti prašė. Tad, gal kas jau žinot ką rytoj pietums gaminsit?
Reikės:
- 450 g kiaulienos faršo;
- prieskonių maltai mėsai pagal skonį;
- 1 kiaušinio;
- 1 riekutės išmirkyto piene batono;
- aliejaus kepimui;
- 100 ml pomidorų padažo;
- 100 ml vandens arba sultinio.
Į faršą beriame prieskonius, mušame kiaušinį, dedame išmirkytą ir sutrupintą batono riekelę. Viską gerai išmaišome. Darome kukuliukus ir iškepame keptuvėje su aliejumi.
Į puodą pilame vandenį, pomidorų padažą, dedame kukulius ir patroškiname 5 min.
Garnyras toks, kokio širdis geidžia. Pas mus – bulvių košė ir rauginti agurkėliai bei konservuoti žirneliai.
Šaltinis – „Samčio užrašai“.