Ne mažiau skani ši sriuba ir dabartinio pertekliaus laikais. Gal dėl to, kad grybai pačių surinkti ir sudžiovinti? O gal ir dėl to, kad tai tikrai dėmesio vertas receptas, patekęs į daugelį virėjoms skirtų vadovėlių.
Išsivirkite ir sušilkite – tai turbūt viena geriausių rudeniškų sriubų.
Perlinių kruopų ir džiovintų grybų sriuba
Reikės:
- sultinio (išvirtas iš kaulų daug geriau negu iš sultinio kubelių, bet kai nėra laiko, tiks ir šie);
- pusės stiklinės perlinių kruopų;
- morkos;
- gabalėlio saliero;
- svogūno;
- geros saujos džiovintų grybų;
- kvepiančiųjų pipirų;
- laurų lapelių;
- grietinės.
Perlines kruopas perplauti, užpilti šaltu vandeniu ir statyti ant ugnies, kad užvirtų. Virti, kol kruopos suminkštės. Kai išvirs, skystį nupilti.
Į verdantį sultinį suberti pamirkytus grybus ir prieskonines daržoves, lauro lapelius, pipirus. Kai daržovės ir grybai išvirs, išgriebti ir susmulkinti, suberti atgal. Svogūno galvą išmesti.
Suberti užvirusias kruopas, dėti prieskonius ir užvirti dar kartą. Druskos kiekį reguliuoti pagal skonį.
Sriubą patiekti su grietine.