Taigi, dėmesio vertas nuostabus pyragas, kurį aš pagardinau graikiniais riešutais. Rojaus gabalėlis jums!
Šokoladinis migdolų pyragas
Pyragui reikalingi produktai:
- 100 g juodojo šokolado, ištirpinto su 1,5 šaukšto kavos arba romo;
- 125 g sviesto;
- 2/3 puodelio cukraus pudros (puodelis 250 ml);
- 3 tryniai;
- 3 baltymai;
- žiupsnelis druskos;
- 1 šaukštas cukraus pudros;
- 2/3 puodelio migdolų miltų (naudojau su visomis luobelėmis namie susmulkintus migdolus);
- 1/4 šaukštelio migdolų ekstrakto;
- 1/2 puodelio miltų;
- aš papildomai pridėjau gerą saują kapotų graikinių riešutų
Glajui:
- 50 g juodojo šokolado;
- 2 šaukštai romo arba kavos;
- 5-6 šaukštai sviesto;
- sauja kapotų migdolų (galite naudoti ir kitokius riešutus, aš naudojau graikinius).
Įkaitinkite orkaitę iki 175* C . Kepimo indą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais.
Ištirpinkite šokoladą su kava arba romu ir dar 2 šaukštais karšto vandens.
Sviestą išsukite su cukrumi iki purios masės, dėkite trynius ir dar pasukite.
Išplakite baltymus su žiupsneliu druskos ir šaukštu cukraus pudros. Sumaišykite šokoladą su sviesto ir cukraus mišiniu, tada supilkite migdolų miltus ir ekstraktą. Migdolų dėjau daugiau nei nurodyta recepte – tikrai nepakenkė.
Įmaišykite ketvirtadalį kiaušinių baltymų ir švelniai pasukite. Po truputį dėkite likusius baltymus ir dalimis pilkite miltus.
Sukite labai švelniai. Pilkite tešlą į kepimo indą ir pašovę į orkaitę kepkite apie 25 min.
Pyragas turi iškilti, elkitės atsargiai, netrankykite ir nevarstykite orkaitės durelių.
Leiskite atvėsti 1-2 val.,tada gaminkite glajų. Glajui šokoladą ištirpinkite su romu arba kava ir sviestu. Truputį pravėsusį pilkite ant pyrago ir apibarstykite riešutais.
Šaltinis – „Skanu, gražu ir su meile... Rita“