„Snickers“ pusbrolis
Reikalingi produktai:
- 100 g juodojo šokolado;
- 100 g pieniško šokolado;
- 1 indelis kondensuoto pieno su cukrumi;
- 100 g riešutinio arba paprasto sviesto;
- 280 g sausainių (tinka bet kokie šviesūs ir mažiau saldūs);
- 50 g sūdytų žemės riešutų.
Kepimo indas – 21 cm skersmens.
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C temperatūros.
2. Sausainius sutrupinkite šiek tiek smulkiau nei tinginiui.
3. Riešutus dėkite į smulkintuvą ir šiek tiek pasmulkinkite.
4. Riešutų ir sausainių mases sumaišykite ir užpilkite tirpintu sviestu.
5. Kepimo indą išklokite popieriumi ir dėkite sausainių masę. Truputį paspauskite.
6. Ant sausainių supilkite kondensuotą pieną ir jį lygiai paskirstykite.
7. Toliau dėkite trupintą šokoladą, barstykite riešutų.
8. Šaukite į orkaitę ir kepkite. Kepimo laikas priklauso nuo jūsų orkaitės tipo. Aš kepiau 35 min., nors recepto šaltinyje rašo kepti 20-25 min. Pyragas turi paruduoti. Stebėkite, kad nesudegtų.
9. Pyragą pjaustykite atvėsusį. Skanaus!
Pastaba.
Receptą koregavau. Pyragas saldus. Kitą kartą dėsiu tik juodą ir kartų šokoladą. Taip pat šokolado galima dėti mažiau. Sausainius rinkitės tik mažiau saldžius, tokius, kaip „Gaidelis“ ir jokiu būdu ne „Selga“, nes pastarieji labai saldūs.
Šaltinis – „Skanu, gražu ir su meile... Rita“
Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 metų lapkričio 8 dieną.