Tobulas obuolių pyragas: receptas keliauja iš rankų į rankas

2018 m. lapkričio 27 d. 15:02
Audronė Zemenskienė, „Gamink su Audrone“
Nepatingėkite ir išsikepkite tikra žodžio prasme tobulo skonio obuolių pyragą. Garantuoju – šis obuolių pyrago receptas jums patiks, nes jau daug metų keliauja iš rankų į rankas.
Daugiau nuotraukų (2)
Tobulas obuolių pyragas
Reikės:
  • 4 kiaušinių,
  • 100 g cukraus,
  • 100 ml pieno,
  • 100 g sviesto,
  • 250 g miltų,
  • 1 a. š. kepimo miltelių,
  • 5 obuolių;
  • 100 g džiovintų spanguolių (galima dėti razinas, džiovintas slyvas ar kitus vaisius, kurie jums patinka).
Kaip gaminti
Svarbiausia – atskirti kiaušinių baltymus ir juos gerai išplakti (čia ir slypi tobulo pyrago skonis – į masę įmaišyti baltymai).
Kiaušinio trynius sumaišiau su cukrumi, sviestu ir pienu, į masę subėriau miltus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišiau ir subėriau džiovintas spanguoles.
Ir galiausiai į masę sudėjau plaktus baltymus ir lengvai išmaišiau.
Į kepimo formelę, pateptą aliejumi ir pabarstytą džiūvėsėliais, sudėjau griežinėliais pjaustytus obuolius. Pjausčiau juos horizontaliai, išėmiau sėklytes, gavosi žiedeliai –  taip tuos griežinėlius ir sudėjau vieną ant kito, kol vėl gavosi visas obuoliukas. Taip sudėjau visus obuolius.
Supyliau paruoštą tešlą, viršų patepiau kiaušinio plakiniu ir pašoviau kepti į orkaitę.
Kepiau 200 laipsnių temperatūroje 45–50 min.
Skanaus!
Šaltinis – „Gamink su Audrone“.
Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 metų lapkričio 3 dieną.
obuolių pyragasreceptas^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.