Tobulas obuolių pyragas
Reikės:
- 4 kiaušinių,
- 100 g cukraus,
- 100 ml pieno,
- 100 g sviesto,
- 250 g miltų,
- 1 a. š. kepimo miltelių,
- 5 obuolių;
- 100 g džiovintų spanguolių (galima dėti razinas, džiovintas slyvas ar kitus vaisius, kurie jums patinka).
Kaip gaminti
Svarbiausia – atskirti kiaušinių baltymus ir juos gerai išplakti (čia ir slypi tobulo pyrago skonis – į masę įmaišyti baltymai).
Kiaušinio trynius sumaišiau su cukrumi, sviestu ir pienu, į masę subėriau miltus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišiau ir subėriau džiovintas spanguoles.
Ir galiausiai į masę sudėjau plaktus baltymus ir lengvai išmaišiau.
Į kepimo formelę, pateptą aliejumi ir pabarstytą džiūvėsėliais, sudėjau griežinėliais pjaustytus obuolius. Pjausčiau juos horizontaliai, išėmiau sėklytes, gavosi žiedeliai – taip tuos griežinėlius ir sudėjau vieną ant kito, kol vėl gavosi visas obuoliukas. Taip sudėjau visus obuolius.
Supyliau paruoštą tešlą, viršų patepiau kiaušinio plakiniu ir pašoviau kepti į orkaitę.
Kepiau 200 laipsnių temperatūroje 45–50 min.
Skanaus!
Šaltinis – „Gamink su Audrone“.
Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 metų lapkričio 3 dieną.