Mažus vaikus auginantiems tėvams visuomet gana nemažas iššūkis, kai reikia suderinti mažųjų ribotą apetitą su noru patiems valgyti ką nors skanesnio nei pieniškos dešrelės. Ruošti kiekvienam šeimos nariui atskirus patiekalus taip pat ne visada išeitis – tam reikia daug laiko ir kantrybės…
Todėl šie skrudinti vištienos kepsneliai yra puikus sprendimas toms šeimoms, kurioms reikia prisiderinti prie mažųjų narių apetito.
Didžiausias šio patiekalo gėris slypi traškioje plutelėje ir reto sultingumo liesoje mėsytėje, kuri net neiškepa, o išsitroškina po išsipūtusiu plonos tešlos sluoksniu.
Paslaptingas ingredientas, lemiantis išskirtinį skonį ir tekstūrą, – kefyras!
Kepsneliams aš naudojau pačią minkščiausią vištienos dalį – vidinę filė, tačiau tiks ir šlaunelių mėsa.
Iškeptus kepsnelius, jei jų nesuvalgysite tą pačią dieną, pašildykite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 C, apie 10 minučių. Jie vėl įgaus traškesį, kuris pernakt tikrai neišsilaikys.
Traškūs vištienos kepsneliai
Reikės:
- 1 kg vištienos vidinės filė (arba blauzdelių mėsos).
Marinatui:
- 2 šaukštų saldžiosios paprikos miltelių;
- 1 šaukšto grūstų pankolių sėklų;
- 2 stiklinių kefyro.
Plutelei:
- 2 stiklinės miltų (aš naudojau speltų);
- 1 šaukšto kepimo miltelių;
- druskos;
- 1/2 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų.
Skrudinimui:
- aliejaus.
Krūtinėles supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.
Sumaišykite dubenyje paprikas ir pankolius, sudėkite vištienos gabalėlius ir apvoliokite, kad kiekvienas pasidengtų prieskonių mišiniu. Supilkite kefyrą, išmaišykite ir palikite pasimarinuoti mažiausiai 30 minučių.
Plokščiame inde (skardelėje) sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir pipirus.
Įkaitinkite aliejų (iki 180 C).
Ištraukite vištienos gabalėlius iš kefyro marinato ir nuvarvinkite kefyrą. Sudėkite vištienos kepsnelius į indą su miltais ir apvoliokite, kad tolygiai pasidengtų.
Skrudinkite kepsnelius iš abiejų pusių dalimis, maždaug po 4–5 minutes, kol gražiai paruduos ir mėsa visiškai iškeps.
Išimkite iš aliejaus, nusausinkite ant popierinio rankšluosčio ir laikykite šiltai, kol iškeps likę kepsneliai.
Šaltinis – „Nidos receptai“