Kadangi kopūstai labai intensyvaus skonio, tiks prie švelnesnių mėsiškų patiekalų – paukštienos kotletukų ar guliašo su bulvių koše, ir, be abejo, puikiai tiks kaip užkanda, vieno kąsnio užkandėlių sudedamoji dalis ir panašiai.
Česnakiniai kopūstai
Vienu ypu gaminu vieną trilitrinį stiklainį. Žinoma, galima gaminti ir mažesniuose stiklainiuose.
Juos užpildau, paeiliui sluoksniuodama:
- 0,5 vidutinį kopūstą – pjaustytą stambesniais kvadratėliais;
- 1 didesnį šviežią nuluptą burokėlį – pjaustytą stambesniais kubeliais;
- 2 vnt. česnako – stambiai pjaustytomis skiltelėmis;
- 1-2 aitriųjų pipirų – pjaustytų riekelėmis.
Daržovėms sugulus stiklainyje, ruošiu marinatą. Vidutiniame puode užvirinu 1 l vandens ir jam užvirus dedu:
- 1 stiklinę aliejaus (rapsų ar alyvuogių);
- 1 stiklinę balto cukraus;
- 2 v. š. be kaupo druskos;
- 1 a. š. kmynų.
Cukrui su druska ištirpus, išjungiu ugnį ir supilu
- 1,5 st. obuolių acto.
Nedelsdama užpilu marinatu daržoves, užsuku dangteliu, verčiu žemyn galva ant rankšluosčio ir šiltai užkloju. Atvėsusį stiklainį nešu į rūsį.
Valgyti galima po 10-12 dienų, tačiau atidarius stiklainį, daržoves jau reiktų laikyti šaldytuve.
Patarimas – jei pritrūktų marinato, papildykite stiklainį verdančiu vandeniu iš virdulio.
Šaltinis – tinklaraštis „Kūmutės virtuvė“.