Kriaušių štrudelis iš sluoksniuotos tešlos: skanėstas, kuriuo didžiuojasi austrai

2016 m. spalio 29 d. 17:34
Dangira Šimašiutė, „Duok druskos“
Jei kada buvote Austrijoje, garantuoju, kad tikrai žinote štrudelį. Jei nežinote, prašome susipažinti – tai nuostabus traškios tešlos ir vaisių, įprastai obuolių, vyniotinis.
Daugiau nuotraukų (3)
Dažnai patiekiamas su šiltu vaniliniu padažu arba plakta grietinėle šis paprastas desertas iš proto veda ne vieną Austrijos turistą.
Šiam kepiniui paprastai yra gaminama speciali tešla. Iškočiota plonyčiais, tiesiog permatomais lapeliais ji ir yra didžiausias vyniotinio pasididžiavimas ir, sakyčiau, didžiausia jo paslaptis.
Šiandien mano virtuvėje nėra jokių paslapčių – iš šaldytuvo traukiu paprastos sluoksniuotos tešlos gabalą – už pusvalandžio laukiu labai mielų svečių, tad nėra kada gaišti laiko.
Vietoje įprastai įdarui naudojamų obuolių, aš šiandien renkuosi kriaušes ir kai jau suskamba mano durų varpelis, visi namai kvepia šviežiu pyragu.
Vaniliniam padažui irgi dar ateis laikas, bet ne šiandien, tad patiekiu jį dar šiltą su plakta grietinėle ir puodeliu kavos. Mielos draugės kompanijoje mano vyniotinis yra skanesnis nei įprastai.
Pavaišinkite ir jūs savo drauges ir draugus tokiu greitu ir nuostabiu kepiniu – tokiomis akimirkomis gyvenimas pasipuošia rožinėmis spalvomis...
Kriaušių štrudelis su sluoksniuota tešla
Reikės:
  • 3-4 kriaušių (viso 650 g);
  • 3 šaukštų citrinų sulčių;
  • 60 g graikinių riešutų;
  • 60 g razinų;
  • 80 g rudojo cukraus;
  • 3 šaukštų vaisių brendžio arba tamsaus romo;
  • 4 šaukštų džiūvėsėlių;
  • 1 lakšto bemielės sluoksniuotos tešlos;
  • 1 kiaušinio tešlai aptepti.
Nulupkite kriaušių odelę, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas, supjaustykite mažais kubeliais. Suberkite į dubenėlį ir apliekite citrinos sultimis.
Graikinius riešutus stambiai sukapokite ir drauge su razinomis suberkite į dubenėlį su kriaušėmis. Apiberkite cukrumi, apliekite vaisių brendžiu arba romu, išmaišykite ir palikite pastovėti 15 minučių. Paskui įmaišykite trupinius.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 C°.
Išvyniokite sluoksniuotos tešlos lakštą, vizualiai padalykite jį į tris dalis, įdarą sudėkite į kauburiuką išilgai tešlos vidrio, o kraštus įpjaukite iš kiekvieno šono po 10 juostelių. Visų pirma užlenkite galus, o tada supinkite likusias juosteles susiaučiant jas viena po kitos.
Paviršių aptepkite lengvai plaktu kiaušiniu su lašeliu vandens ir kepkite šią pynę 35-40 minučių įkaitintoje orkaitėje, kol tešla gražiai paruduos.
Mėgaukitės štrudeliu dar šiltu su trupučiu plaktos grietinėlės arba kamuoliuku vanilinių ledų.
Šaltinis – tinklaraštis „Duok druskos“
vyniotinisštrudelis^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.