Lazanijos sriuba
Reikalingi produktai:
- 600 g kiaulienos ir jautienos faršo;
- 3 morkos;
- 2 svogūnai;
- pusė paprikos (bet kokios spalvos);
- 2 lapkotinio saliero stiebai;
- 3 skiltelės česnako;
- 800 ml trintų pomidorų;
- 500 ml vandens;
- 3-4 lazanijos lakštai;
- raudonėliai;
- pipirai;
- druska;
- krapai;
- svogūnų laiškai;
- aitriųjų paprikų dribsniai;
- tarkuotas parmezanas arba „Džiugo“ sūris;
- prancūziškas batonas.
Gaminimo eiga
Daržoves susmulkiname, dedame raudonėlį ir pakepiname karštame aliejuje apie 10 min., dedame faršą ir sumaišę su daržovėmis dar truputį pakepiname.
Masę dedame į puodą, pilame pomidorus, vandenį, dedame druskos, pipirų, aitriųjų paprikų, jeigu mėgstate aštriau.
Verdame apie valandą, kol truputis skysčio nugaruos ir sriuba sutirštės.
Sulaužome lazanijos lakštus ir dedame į puodą su sriuba. Verdame, kol suminkštės, tada barstome krapų, svogūnų laiškų.
Prie šios sriubos labai tinka prancūziškas batonas užkeptas orkaitėje su parmezanu, krapais ir aitriosiomis paprikomis.
Sriubos viršų apibarstome tarkuotu parmezanu. Tinka ir truputis grietinės.
Skanaus!
Šaltinis – „Skanu, gražu ir su meile... Rita“