Šioms salotoms paruošti nereikia nei daug laiko, nei kulinarinių gebėjimų. Tiesa, yra vienas „bet“. Svarbus šių salotų ingredientas yra papajos, kurių Lietuvoje įsigyti būtų keblu. Tačiau tailandiečiai pasiūlė išeitį: jas galima pakeisti cukinijomis, morkomis, obuoliais. Nepakenks ir vynuogės.
Šviežių papajų salotos (2 porcijos)
Reikalingi produktai
Šviežios papajos, supjaustytos šiaudeliais, – kiekvienai porcijai reikėtų daugmaž tiek, kiek galėtumėte saujoje suimti. Galima keisti šiaudeliais supjaustytomis cukinijomis, kietesniais nesaldžiais obuoliais. Tiks pridėti ir žaliųjų vynuogių, jei turite.
Sauja suimamas pluoštas šiaudeliais pjaustytų morkų.
Supjaustytos šparaginės pupelės – kiek mažiau nei papajų ar jas pakeičiančių cukinijų ar obuolių.
2-3 mažos česnako skiltelės.
2 aitriosios paprikos (nepersistenkite, jei paprika didelė, pakaks ir dalies).
Du šaukštai užpilo, kurį galite pasigaminti iš šiek tiek alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių.
Pora šaukštų džiovintų krevečių, kurių galima įsigyti prieskonių parduotuvėse. Tiks ir mažos apkeptos krevetės.
Palmių cukrus (jo galima įsigyti aliejų ar prieskonių parduotuvėse, tačiau galima ir išvis be jo apsieiti).
10 šviežių mažų pomidoriukų – perpjauti juos per pusę.
Anakardžių riešutų – apie dešimt.
Kaip ruošti
Salotoms ruošti reikės grūstuvo ir dubens.
Į dubenį suberiame česnakus, aitriąsias paprikas ir kiek patriname grūstuvu. Tuomet beriame šparagines pupeles, krevetes, pilame vienos citrinos sultis. Patriname.
Tuomet supilame užpilą, žiupsnį palmių cukraus. Grūstuvu viską gerai išmaišome.
Beriame pomidoriukus, anakardžių riešutus, papajų šiaudus (ar cukinijų, obuolių), morkas. Gerai patriname grūstuvu.
Salotos paruoštos.