Kapučino ir obuolių pyragas
Reikalingi produktai (26 cm skersmens formai):
- 500 g saldžiarūgščių obuolių;
- 150 g sviesto;
- 200 g cukraus;
- vanilės aromato;
- šiek tiek druskos;
- 5 kiaušiniai;
- 175 g miltų;
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- 5 v. š. pieno;
- 125 g tirštos grietinės;
- 3-4 a. š. vanilinio kapučino miltelių (ar kokių mėgstate).
Gaminimo eiga
Obuolius nulupti, perpjauti pusiau, pašalinti sėklas ir supjaustyti plonai, griežinėliais.
Sviestą išsukti su 150 g cukraus ir vanile, po to įkulti po vieną 3 kiaušinius vis plakant.
Į kiaušinių ir sviesto masę įberti druskos, persijotus miltus su kepimo milteliais ir 1 a. š. kapučino miltelių, įpilti pieną ir viską gerai išmaišyti.
Į kepimo formą (dugną ir šonus iškloti kepimo popieriumi, ištepti aliejumi, kraštus taip pat) supilti tešlą, ją paskirstyti taip, kad kraštai būtų 2 cm aukštesni nei vidurys.
Grietinę, 50 g cukraus, 2 kiaušinius ir 2-3 a. š. kapučino gerai išplakti, pusę šios masės supilti į formos vidurį, ant jos išdėlioti pusę obuolių, vėl užpilti grietinės-kiaušinių plakinį ir ant viršaus sudėti likusius obuolius.
Kepti 175 laipsnių temperatūroje apie 60-70 min.
Skanaus!
Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“