Obuolių ir kapučino pyragas. Naujo skonio gardėsį puikiai įvertino šeima

2016 m. spalio 18 d. 12:03
Andžela Labanauskas, „Andželikos virtuvėlė“
Visa mūsų šeima mėgsta kapučino kavą ir kapučino skonio desertus. Pabandžiau į pyragą įdėti kapučino miltelių – gavosi kitoks, bet tikrai skanus pyragas. Visa šeima liko patenkinta.
Daugiau nuotraukų (1)
Kapučino ir obuolių pyragas
Reikalingi produktai (26 cm skersmens formai):
  • 500 g saldžiarūgščių obuolių;
  • 150 g sviesto;
  • 200 g cukraus;
  • vanilės aromato;
  • šiek tiek druskos;
  • 5 kiaušiniai;
  • 175 g miltų;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 5 v. š. pieno;
  • 125 g tirštos grietinės;
  • 3-4 a. š. vanilinio kapučino miltelių (ar kokių mėgstate).
Gaminimo eiga
Obuolius nulupti, perpjauti pusiau, pašalinti sėklas ir supjaustyti plonai, griežinėliais.
Sviestą išsukti su 150 g cukraus ir vanile, po to įkulti po vieną 3 kiaušinius vis plakant.
Į kiaušinių ir sviesto masę įberti druskos, persijotus miltus su kepimo milteliais ir 1 a. š. kapučino miltelių, įpilti pieną ir viską gerai išmaišyti.
Į kepimo formą (dugną ir šonus iškloti kepimo popieriumi, ištepti aliejumi, kraštus taip pat) supilti tešlą, ją paskirstyti taip, kad kraštai būtų 2 cm aukštesni nei vidurys.
Grietinę, 50 g cukraus, 2 kiaušinius ir 2-3 a. š. kapučino gerai išplakti, pusę šios masės supilti į formos vidurį, ant jos išdėlioti pusę obuolių, vėl užpilti grietinės-kiaušinių plakinį ir ant viršaus sudėti likusius obuolius.
Kepti 175 laipsnių temperatūroje apie 60-70 min.
Skanaus!
obuolių pyragasreceptas^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.