Greitai paruošiamas ir burnoje tirpstantis keksas su maskarpone

2016 m. spalio 17 d. 13:48
Odeta Kudopčenkienė, „Samčio užrašai“
Pastaruoju metu valgom greitą maistą. Ne, ne, ne greito maisto užkandinėse, o aš namuose gaminu patiekalus, kuriuos pagaminti neužtrunka daug laiko. Bet tai nereiškia, kad jie neskanūs. Ne, skanūs! Tik, žinot, aš kartais jų net nefotografuoju, o paskui užgraužia sąžinė, kad va – nepasidalinau.
Daugiau nuotraukų (3)
Šiandien vyras nupirko kekso formą. Tokią, kokios aš norėjau. Tad kepiau keksą ir kartu išbandžiau skardą.
Išduosiu paslaptį – visus kepinius (keksiukus arba keksus, pyragus) aš kepu iš galvos. Retai kada žiūriu į receptą, nes, kad ir ką įdėtum į kepinį, jis vis tiek gausis puikiai.
Šis receptas irgi iš galvos, bet, žinokit, tikrai nerealiai skanus, tirpstantis burnoje keksas.
Reikės:
  • 100 g sviesto arba gero margarino;
  • 150 g cukraus;
  • 200 g maskarponės sūrio;
  • 2 kiaušinių;
  • 200 g miltų;
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių;
  • nutarkuotos citrinos žievelės ir trupučio citrinos sulčių;
  • razinų;
  • cukraus pudros.
Sviestą ištrinkite su cukrumi. Po vieną muškite kiaušinį ir gerai išplakite.
Suberkite nutarkuotą citrinos žievelę ir įpilkite citrinos sultis, išmaišykite.
Dėkite maskarponę ir vėl gerai išmaišykite.
Berkite kepimo miltelius, miltus ir vėl viską gerai išmaišykite.
Sudėkite razinas, išmaišykite ir pilkite tešlą į skardą.
Kepkite 45 min. 180 laipsnių C temperatūroje.
Ar kepinys iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku.
Apiberkite cukraus pudra.
keksaskeksaimaskarponė
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.