Šiandien vyras nupirko kekso formą. Tokią, kokios aš norėjau. Tad kepiau keksą ir kartu išbandžiau skardą.
Išduosiu paslaptį – visus kepinius (keksiukus arba keksus, pyragus) aš kepu iš galvos. Retai kada žiūriu į receptą, nes, kad ir ką įdėtum į kepinį, jis vis tiek gausis puikiai.
Šis receptas irgi iš galvos, bet, žinokit, tikrai nerealiai skanus, tirpstantis burnoje keksas.
Reikės:
- 100 g sviesto arba gero margarino;
- 150 g cukraus;
- 200 g maskarponės sūrio;
- 2 kiaušinių;
- 200 g miltų;
- 1 šaukštelio kepimo miltelių;
- nutarkuotos citrinos žievelės ir trupučio citrinos sulčių;
- razinų;
- cukraus pudros.
Sviestą ištrinkite su cukrumi. Po vieną muškite kiaušinį ir gerai išplakite.
Suberkite nutarkuotą citrinos žievelę ir įpilkite citrinos sultis, išmaišykite.
Dėkite maskarponę ir vėl gerai išmaišykite.
Berkite kepimo miltelius, miltus ir vėl viską gerai išmaišykite.
Sudėkite razinas, išmaišykite ir pilkite tešlą į skardą.
Kepkite 45 min. 180 laipsnių C temperatūroje.
Ar kepinys iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku.
Apiberkite cukraus pudra.
Šaltinis – „Samčio užrašai“.