Apelsininė vištiena: fantastiški pietūs, kuriuos būtina pakartoti

2016 m. spalio 17 d. 15:06
Ernesta Videikienė, „Baking secrets“
Fantastiški pietūs – apelsininė vištiena su ryžiais. Vištiena minkšta, neišsausėjusi, su švelniu apelsinų padažu. Tikras gėris. Išbandykite, tikrai nepasigailėsite. Aš dar būtinai gaminsiu.
Daugiau nuotraukų (2)
Patarimai, pastebėjimai. Vietoj kukurūzų krakmolo drąsiai galite naudoti bulvių krakmolą. Aitriųjų paprikų aš nedėjau, nes gaminau visai šeimai, įskaitant ir dukrą.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, būtinai kartosiu.
Apelsininė vištiena
Receptas adaptuotas iš „Laura in the Kitchen“
Ingredientai (1 puodelis – 250 ml):
  • 500 g vištos krūtinėlės;
  • 1 kiaušinio baltymas;
  • 2 šaukštai kukurūzų krakmolo;
  • druskos, pipirų pagal skonį;
  • 2-3 šaukštai daržovių aliejaus.
Padažui:
  • 1 puodelis vištienos sultinio;
  • 1 apelsino sultys;
  • 1 apelsino tarkuotos žievelės;
  • 3 šaukštai rudojo cukraus;
  • 2 šaukštai sojų padažo;
  • 1 šaukštas ryžių vyno acto;
  • 1 šaukštas imbiero, smulkiai kapoto;
  • 2 skiltelės česnako, kapotos;
  • saujelė svogūnų laiškų, smulkiai pjaustytų;
  • 1 šaukštas šalto vandens;
  • 1 šaukštas kukurūzų krakmolo;
  • žiupsnelis aitriųjų paprikų (nebūtina).
Gaminimo eiga
Vištieną supjaustykite nedideliais kąsnio dydžio kubeliais. Pabarstykite druska, pipirais. Dėkite krakmolo, įleiskite kiaušinio baltymą ir viską gerai išmaišykite. Palikite 10 minučių pastovėti kambario temperatūroje.
Gilioje keptuvėje labai gerai įkaitinkite aliejų. Dėkite vištieną ir apkepkite 3-4 minutes. Neužmirškite pamaišyti, kad vištiena nesuliptų.
Tuomet sudėkite imbierą ir česnaką. Dar minutę pakepkite.
Supilkite vištienos sultinį, apelsinų sultis, ryžių actą, sojos padažą. Suberkite apelsinų žievelę, rudą cukrų ir aitrias paprikas (jei naudojate). Išmaišykite, leiskite užvirti. Sumažinkite kaitrą ir virkite 10 minučių arba, kol skysčio sumažės dvigubai.
Šaukštą krakmolo sumaišykite su šaltu vandeniu, supilkite į vištieną, pavirkite 2 minutes arba, kol padažas sutirštės. Sudėkite svogūnų laiškus.
Tiekite su ryžiais.
Šaltinis – bakingsecrets.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.