Kai paragaujate bent vieną, tai negalite sustoti.
Varškės sausainiai „Rožytės“
Reikės :
- apie 400 g miltų;
- 2 kiaušinių trynių arba 1 kiaušinio;
- 100 g sviesto;
- 120 g cukraus (rekomenduoju mažinti pusiau);
- 250 g varškės;
- 1 a.š. kepimo miltelių;
- vanilinio cukraus.
1. Varškę, sviestą, kiaušinius, cukrų, druską ir vanilę ištrinkite. Geriausiai tai atliksite trintuvu.
2. Po truputį dėkite sijotus miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Minkykite tešlą. Miltų kiekis gali skirtis priklausomai nuo kiaušinių dydžio ir varškės drėgnumo. Tešla turi minkšta, tad nepadauginkite miltų!
3. Tešlą iškočiokite. Storis – 2-3 mm. Stikline ar taure išspaudžiame apskritimus.
4. Apskritimus dedame vieną ant kito iki viduriuko ir susukame. Susuktus pjauname pusiau.
5. Paruoštas rožytes dėliojame į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi. Sausainius galite patepti kiaušinio plakiniu.
6. Kepame 180 laipsnių C temperatūros orkaitėje 20 min., iki gražiai apskrus. Neperkepkite. Dar karštus sausainius galite apibarstyti cukraus pudra.
Skanių ir malonių akimirkų Jūsų virtuvėje!
Šaltinis – „Skanu, gražu ir su meile... Rita“.