Gardi staigmena – varškės pyragas, kurio verta iškepti daugiau

2016 m. spalio 13 d. 22:12
Odeta Kudopčenkienė, „Samčio užrašai“
Kadangi vakar vyras lepino gėlėmis, aš jį lepinau skaniu pyragu.
Daugiau nuotraukų (4)
Lengvai pagaminamas, produktus rasite kiekvienuose namuose, o obuolius galite keisti razinomis ar bananais.
Iš pradžių planavau kepti iš pusės normos, bet prisiminus, koks jis skanus, kepiau iš pilnos ir nesigailėjau, šiandien likęs tik mažas gabaliukas. O kitą dieną jis dar skanesnis.
Varškės pyragas 
Reikės:
  • 140 g šalto sviesto;
  • 240 g miltų;
  • žiupsnio druskos;
  • 2 kiaušinių;
  • 100 g cukraus;
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus;
  • 500 g varškės;
  • 2 obuolių.
Kaip gaminti
Į dubenį suberiame miltus, druską ir supjaustytą kubeliais sviestą. Minkome rankomis, kol tešla tampa smėlio tekstūros.
Suberiame į sviestu ištemptą kepimo formą ir lengvai ranka spausdami suformuojame pyrago pagrindą. Trečdalį pasiliekame pyrago apibarstymui.
Išplakame kiaušinius su cukrumi. Sudedame varškę ir viską gerai išmaišome.
Dedame kubeliais pjaustytus obuolius ir vanilinį cukrų, išmaišome.
Supilame ant pyrago pagrindo ir apibarstome likusiais trupiniais.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 90 minučių arba kol gražiai paruduoja ir pyrago vidurys nebanguoja. Paliekame atvėsti.
varškės pyragaspyragasdesertas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.