Taip man ir nutiko.
Priviriau per daug bulvių, todėl iš likučio nutariau paruošti žemaitukų su sūriu.
Žemaičių blynai su sūriu
Reikės:
- 0,5 kg virtų bulvių,
- 1 kiaušinio,
- 200 g miltų,
- 100 g tarkuoto sūrio,
- 1 v. š. džiovintų špinatų (galima dėti ir smulkintus krapus, petražoles),
- žiupsnelio druskos.
Gaminame
Išvirtas ir jau pasūdytas bulves sugrūdau, įmušiau kiaušinį, subėriau miltus.
Iš bulvių masės formavau blynelius, į vidų dėjau fermentinio tarkuoto sūrio, sumaišyto su špinatais.
Kiekvieną blynelį apvoliojau miltuose ir kepiau keptuvėje.
Skanaus!
Šaltinis – „Gamink su Audrone“