Žemaičių blynai su sūriu: dienoms, kai nesinori mėsos

2016 m. spalio 8 d. 12:59
Audronė Zemenskienė, „Gamink su Audrone“
Metas bulviniams patiekalams. Būtent rudenį man daugiausia norisi ruošti valgius iš bulvių. Jeigu ir per daug išsiverdu, jas galima greitai prikelti antram gyvenimui, tai yra paruošti skanų patiekalą.
Daugiau nuotraukų (1)
Taip man ir nutiko.
Priviriau per daug bulvių, todėl iš likučio nutariau paruošti žemaitukų su sūriu.
Žemaičių blynai su sūriu
Reikės:
  • 0,5 kg virtų bulvių,
  • 1 kiaušinio,
  • 200 g miltų,
  • 100 g tarkuoto sūrio,
  • 1 v. š. džiovintų špinatų (galima dėti ir smulkintus krapus, petražoles),
  • žiupsnelio druskos.
Gaminame
Išvirtas ir jau pasūdytas bulves sugrūdau, įmušiau kiaušinį, subėriau miltus.
Iš bulvių masės formavau blynelius, į vidų dėjau fermentinio tarkuoto sūrio, sumaišyto su špinatais.
Kiekvieną blynelį apvoliojau miltuose ir kepiau keptuvėje.
Skanaus!
žemaičių blynaireceptassūris
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.