Kadangi pagardinti prieskoniais, kuriais gardinami morkų pyragai, namai pakvimpa taip, lyg kepčiau pyragus.
Morkų blyneliai
Reikalingi produktai:
- 160 g miltų;
- du puodeliai tarkuotų morkų (aš jas tarkuoju stambiau, burokų tarka, bet galima ir smulkiai);
- saujelė susmulkintų ir pakepintų graikinių riešutų (nebūtinai);
- ketvirtadalis puodelio rudojo cukraus;
- 3/4 puodelio pieno;
- 2 kiaušiniai;
- 2 arb. š. kepimo miltelių;
- 1 arb. š. cinamono;
- ketvirtadalis arb. š. druskos;
- trintų gvazdikėlių;
- 1 šaukšto rapsų aliejaus;
- vanilės ar vanilinio cukraus;
- aliejaus kepimui.
- Patiekimui – sviesto arba medaus.
Gaminame
Sumaišykite miltus su riešutais, prieskoniais, druska. Kitam inde sumaišykite kiaušinius, pieną, cukrų, šaukštą aliejaus.
Supilkite masę į miltus ir išmaišykite. Galiausiai įmaišykite tarkuotas morkas.
Kepkite blynelius kaip įprastai.
Patiekite su sviestu, o jei dar trūksta saldumo – su medumi.