Morkų blyneliai iš lovos išvers net didžiausius miegalius

2016 m. spalio 8 d. 07:20
Angelė Mėlinauskienė
Receptas
Rudens savaitgalio rytais mūsų namuose pakvimpa morkų pyragu, nors pyrago net nekepu! Štai tokie oranžiniai morkų blyneliai iš lovos išverčia net didžiausius miegalius.
Daugiau nuotraukų (1)
Kadangi pagardinti prieskoniais, kuriais gardinami morkų pyragai, namai pakvimpa taip, lyg kepčiau pyragus.
Morkų blyneliai
Reikalingi produktai:
  • 160 g miltų;
  • du puodeliai tarkuotų morkų (aš jas tarkuoju stambiau, burokų tarka, bet galima ir smulkiai);
  • saujelė susmulkintų ir pakepintų graikinių riešutų (nebūtinai);
  • ketvirtadalis puodelio rudojo cukraus; 
  • 3/4 puodelio pieno; 
  • 2 kiaušiniai; 
  • 2 arb. š. kepimo miltelių;
  • 1 arb. š. cinamono;
  • ketvirtadalis arb. š. druskos;
  • trintų gvazdikėlių;
  • 1 šaukšto rapsų aliejaus;
  • vanilės ar vanilinio cukraus;
  • aliejaus kepimui.
  • Patiekimui – sviesto arba medaus.
Gaminame
Sumaišykite miltus su riešutais, prieskoniais, druska. Kitam inde sumaišykite kiaušinius, pieną, cukrų, šaukštą aliejaus.
Supilkite masę į miltus ir išmaišykite. Galiausiai įmaišykite tarkuotas morkas.
Kepkite blynelius kaip įprastai.
Patiekite su sviestu, o jei dar trūksta saldumo – su medumi.
morkų blyneliaireceptaspusryčiai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.