Šonine įdarytos bulvės: valgis, kuris negali nepavykti

2016 m. spalio 4 d. 12:33
Audronė Zemenskienė, „Gamink su Audrone“
Vasarą garnyrui prie pagrindinių patiekalų rinkdavausi daržoves, tačiau rudenį, atvėsus orams, galima suvalgyti ir bulvių.
Daugiau nuotraukų (2)
Stalo karalaitėmis jas vadinu todėl, kad jos atrodo itin žaviai ir kaip garnyras prie pagrindinio patiekalo, ir kaip atskiras bei sotus užkandis, pagardintas šonine ir sūriu.
Stalo karalaitės – bulvės, įdarytos šonine
Reikalingi produktai (jų kiekis priklauso nuo to, keliems asmenims gaminsite):
• bulvės,
• šoninė (naudojau nerūkytą, šviežią),
• fermentinis sūris,
• prieskoniai,
• žiupsnelis druskos,
• šlakelis aliejaus.
Bulves nuskutau, kiekvienos bulvės apačią nupjoviau, kad galėčiau jas pastatyti.
Kiekvienoje bulvėje padariau po 6-8 įpjovimus, į kuriuos dėjau plonai pjaustytos šoninės gabaliukus.
Paruoštas bulves sutepiau aliejumi, pagardinau prieskoniais ir druska.
Įdarytas bulves kepiau skardoje, patiesusi kepimo popierių.
Kepiau 200 laipsnių temperatūroje 40-45 min.( orkaitė buvo neįkaitinta).
Ant iškepusių ir karštų bulvių patarkavau sūrio ir pagardinau smulkintais krapais.
Skanaus!
įdarytos bulvėsreceptas^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.