Stalo karalaitėmis jas vadinu todėl, kad jos atrodo itin žaviai ir kaip garnyras prie pagrindinio patiekalo, ir kaip atskiras bei sotus užkandis, pagardintas šonine ir sūriu.
Stalo karalaitės – bulvės, įdarytos šonine
Reikalingi produktai (jų kiekis priklauso nuo to, keliems asmenims gaminsite):
• bulvės,
• šoninė (naudojau nerūkytą, šviežią),
• fermentinis sūris,
• prieskoniai,
• žiupsnelis druskos,
• šlakelis aliejaus.
Bulves nuskutau, kiekvienos bulvės apačią nupjoviau, kad galėčiau jas pastatyti.
Kiekvienoje bulvėje padariau po 6-8 įpjovimus, į kuriuos dėjau plonai pjaustytos šoninės gabaliukus.
Paruoštas bulves sutepiau aliejumi, pagardinau prieskoniais ir druska.
Įdarytas bulves kepiau skardoje, patiesusi kepimo popierių.
Kepiau 200 laipsnių temperatūroje 40-45 min.( orkaitė buvo neįkaitinta).
Ant iškepusių ir karštų bulvių patarkavau sūrio ir pagardinau smulkintais krapais.
Skanaus!
Šaltinis – „Gamink su Audrone“