Šis prieskonis labai pagerina ir paprasčiausių kotletų skonį. Jie bus švelnūs, aromatingi, su vos juntamu garstyčių skoniu. Bet jeigu pasiūlysite valgytojams atspėti, ko į juos įdėta, galima lažintis – neatspės. Užtat visi prašys recepto.
Firminiai kotletai
Reikalingi produktai:
- 700 g faršo (jautienos ir kiaulienos, bet galima kepti ir iš vištienos ar kalakutienos);
- 1 svogūnas (labai smulkiai supjaustytas arba sutrintas trintuvu);
- 4 riekelės batono (išmirkyto pusėje stiklinės pieno);
- 1 kiaušinis;
- 1 nubrauktas arbatinis šaukštelis garstyčių miltelių;
- druska;
- juodieji pipirai;
- aliejus;
- lauro lapas;
- kvapieji pipirai.
Piene išmirkytą batoną sutrinkite šakute arba trintuvu, sumaišykite su faršu, svogūnu, kiaušiniu, prieskoniais.
Gerai išminkykite faršą. Formuokite kotletukus ir apkepkite keptuvėje aliejuje iš abiejų pusių. Sumažinkite kaitrą, į keptuvę įpilkite pusę stiklinės verdančio vandens ar sultinio, dėkite lauro lapą, keletą kepiančių pipirų ir patroškinkite maždaug 20 minučių.
Valgykite su mėgstamu garnyru. Mums labiausiai patinka su bulvių koše ir šviežiomis ar marinuotomis daržovėmis.
Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 metų spalio 3 dieną.