Reikalingi produktai (21 cm skersmens kepimo formai):
- 4 kiaušiniai (naudojau kaimiškus);
- pusė stiklinės cukraus, jeigu obuoliai labai rūgštūs, dėkite daugiau (matavimui naudojama stiklinė – 250 ml);
- 250 g sviesto;
- 1,5 -2 stiklinės miltų;
- 2 a. š. kepimo miltelių;
- 5-6 vidutinio dydžio obuoliai;
- cinamono pagal poreikį.
Gaminimo eiga
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C temperatūros.
2. Obuolius nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis.
3. Sviestą ištirpinkite ir palikite truputį atvėsti.
4. Kiaušinius plakite su cukrumi iki cukrus ištirps ir masė patrigubės.
5. Į kiaušinių ir cukraus masę pilkite atvėsusį tirpintą sviestą. Plakite toliau.
6. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir po truputį sijokite į tešlą. Maišykite, jeigu tešla bus skystoka, pridėkite dar truputį miltų. Tešla turi būti tiršta.
7. Į tešlą dėkite paruoštus obuolius ir išmaišykite. Pagal jūsų poreikius galite įberti truputį cinamono.
8. Šaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 40 min. Ar iškepęs, tikrinkite mediniu iešmeliu pyrago viduryje, nes vidurys dažniausiai būna neiškepęs.
Orkaitės dureles atverti ne anksčiau kaip po 30 min.
Skanių ir malonių akimirkų! Gaminkite su meile ir gera nuotaika.
Šaltinis – „Skanu, gražu ir su meile... Rita“