Norite lengvos nesudėtingos vakarienės su šviežiomis salotomis – šis suktinis tiks!
Laukiate svečių – šis suktinis labai tiks!
Norite rytdienos pietus pasiruošti dar šįvakar – šis suktinis tikrai labai tiks!
Puri cukinijų ir kiaušinių tešla, pertepta kreminiu sūriu ir įdaryta pikantiška rūkyta lašiša – garantuoju, suktinis ilgai neužsiliks.
Nors procesas gali atrodyti gana sudėtingas, suktinis yra padaromas labai greitai ir labai paprastai, net nustebsite, kaip paprasta jį pagaminti ir koks nuostabus jo skonis.
Cukinijų suktinis su rūkyta lašiša
Iš nurodyto kiekio išeis 6-8 porcijos.
Tešlai reikės:
- 2 kuo mažesnių cukinijų, viso apie 400 g;
- 1 svogūno;
- 1 šaukštų alyvuogių aliejaus, plius dar 1 šaukšto popieriui patepti;
- 3 kiaušinių;
- 3 šaukštų miltų, su lengvu kaupu, viso apie 50 g;
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;
- 1 šaukšto su geru kaupu grietinės.
Įdarui:
- 120 g tepamojo sūrio („Philadelphia“ tipo);
- 1 šaukšto grietinės;
- 200 g rūkytos lašišos, supjaustytos kuo plonesnėmis riekelėmis.
Gaminame
Cukinijas ir svogūną sutarkuokite burokų trintuve. Didesnėje keptuvėje įkaitinkite šaukštą alyvuogių aliejaus, kepkite jame tarkuotas cukinijas ir svogūną, kol cukinijos išskirs sultis ir šios išgaruos – cukinijos turi būti gana sausos. Leiskite truputį atvėsti.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Dubenėlyje sumaišykite trynius, miltus, kepimo miltelius ir grietinę. Įmaišykite keptas cukinijas ir viską gerai pagardinkite druska, pipirais.
Baltymus išsukite iki stangrių putų, įmaišykite į paruoštą cukinijų tešlą.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Popieriaus paviršių ištepkite aliejumi, supilkite tešlą ir tolygiai paskirstykite maždaug 5 ar 7 mm storumu, suformuokite maždaug 35-24 cm stačiakampį.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje maždaug 12 minučių, kol paviršius bus sausas ir gelsvai rudas. Ištraukite skardą, o keptą tešlą su visu kepimo popieriumi atsargiai nukelkite ant pjaustymo lentos ir leiskite atvėsti.
Tepamąjį sūrį sumaišykite su šaukštu grietinės, gerai išsukite, kad sūris būtų kreminis ir minkštas. Užtepkite jį ant atvėsusios tešlos. Ant viršaus išdėliokite plonyčius rūkytos lašišos griežinėlius viename stačiakampio krašte paliekant maždaug 5 cm tarpą.
Stačiakampį pasukite taip kad tuščiasis kraštas būtų toliau nuo jūsų. Keldami kepimo popieriaus kraštą susukite suktinį nepalikdami jokių tarpelių tarp sluoksnių. Išorinį kraštą užsukite į apačią, suvyniokite į kepimo popierių, arba virtuvinę plėvelę ir dėkite suktinį į šaldytuvą valandai arba per naktį.
Pjaustykite riekelėmis ir mėgaukitės su šviežiomis salotomis.
Dar patarimų
Pertepimui galite naudoti bet kokį mėgstamą tepamą sūrį arba netgi vien grietinę, bet kaimišką, tirštą ir gardžią, kuri yra beveik kaip maskarponės sūris.
Jei naudosite tik tepamą sūrį, maišykite su grietine tuo atveju, jei šis nelabai lengvai tepsis ant puraus tešlos paviršiaus. Vietoje rūkytos lašišos galite naudoti ir mėgstamą virtą kumpį.
Iškepus tešlai aš peilio kraštu patikrinau ir pakėliau kepinio pakraščius, kad būčiau tikra, jog tešla niekur neprikibo, jei kartais aliejumi netepiau kokio kraštelio. Taip mano suktinis susisuko labai paprastai ir be jokių nesklandumų.
Nors procesas gali atrodyti gana sudėtingas, suktinis yra padaromas labai greitai ir labai paprastai, net nustebsite, kaip paprasta jį pagaminti ir koks nuostabus jo skonis.
Šaltinis – tinklaraštis „Duok druskos“