Neapsakomai skanūs cepelinai: receptas, pasiteisinęs 100 proc.

2016 m. rugsėjo 23 d. 11:51
Audronė Zemenskienė, „Gamink su Audrone“
Manau, kad populiariausias ir daugelio mėgstamas patiekalas yra tarkuotų bulvių cepelinai, o dar iš šviežių bulvių. Skonis neapsakomas.
Daugiau nuotraukų (1)
Siūlau išbandyti cepelinų receptą, kuriam nereikia virtų bulvių.
Pagal šį receptą gaminu jau daug metų, ir jis pasiteisina 100 procentų. Cepelinai gaunasi labai skanūs, minkšti ir nė vienas neištyžta.
Tarkuotų bulvių cepelinai
Reikalingi produktai:
  • 7- 8 bulvės,
  • 300 g maltos mėsos,
  • smulkintas svogūnas,
  • juodieji malti pipirai;
  • žiupsnelis druskos.
Bulves nulupau ir sutarkavau, įtarkavau į tarkius vieną svogūno galvutę.
Pasiruošiau įdarą: maltą mėsą pagardinau kepintais svogūnais, pipirais ir druska.
Bulvių tarkius pyliau į kiaurasamtį, po kuriuo pastačiau dubenį.
Tarkių spausti nereikia – tik pamaišiau mediniu šaukštu, kad nutekėtų skystis. Iš tarkių formavau cepelinus, o į vidų dėjau mėsos įdarą.
Skystyje susidariusį krakmolą (su trupučiu skysčio) supyliau į pasūdytą ir verdantį vandenį.
Vieną po kito dėjau cepelinus, kuriuos viriau 20-25 min.
Cepelinai paruošti. Skanaus!
Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 metų rugsėjo 23 dieną.
cepelinaididžkukuliai^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.