„Kai orai žvarboki, gaminu šį patiekalą 5 asmenų šeimai. Būna taip skanu, kad viską iškarto suvalgome“, – patikino Ramutis, atsiuntęs ne tik receptą, bet ir nuotraukas, kuriose užfiksuotas gamybos prosesas.
Štai jo receptas.
Rudeniniai barščiai
Reikalingi produktai:
- šaltai rūkyta šoninė – 195 g;
- svogūnai – 3 vnt. (100 g);
- bulvės – 2 vnt. (100 g);
- burokėliai (švieži) – 5 vnt. (250 g);
- morkos – 5 vnt. (200 g);
- saliero kotas – 1 vnt. (95 g);
- česnako skiltelės – 2 vnt.;
- pomidorų pasta – 1 šaukštas;
- druska – arbatinis šaukštelis;
- juodieji pipirai – arbatinis šaukštelis;
- kmynai – arbatinis šaukštelis;
- lauro lapai – 5 vnt.;
- šaukštas žolelių mišinio (čiobreliai, raudonėlis, kalendra, ciberžolė);
- krapai – arbatinis šaukštelis;
- citrina – pusė.
Gaminimo eiga
Smulkiai kubeliais supjaustome rūkytą šoninę ir dedame į įkaitintą keptuvę, po minutės dedame svogūnus, skrudiname, kol apkeps ir paruduos.
Vėliau įdedame griežinėliais supjaustytas morkas ir saliero kotą, kepiname minutę, kol apskrus.
Į puodą pilame 2 litrus vandens, užverdame ir sudedame smulkiais kubeliais supjaustytus burokelius, dideliais gabalais supjaustytas bulves. Verdame 15 min.
Veliau sudedame visą keptuvės turinį, įdedame sutraiškytą česnaką, išmaišome ir dedame šaukštą pomidorų pastos, arbatinį šaukštelį druskos, juodųjų pipirų, lauro lapus, kmynus, žolelių mišinį.
Uždengiame puodą ir leidžiame pavirti 3 min.
Tada sudedame krapus, įspaudžiame pusės citrinos sultis, supilame, išmaišome ir uždengę puodą leidžiame pastovėti 25 min.
Į lėkštę galima įsidėti šaukštą grietinės, jei mėgstate.
Būtinai valgyti su medaus duona.
Skanaus!