Manų kruopų chalva, arba indiškasis desertas
Reikalingi produktai:
325 ml vandens;
125 g manų kruopų;
125 g rudojo cukraus;
70 g sviesto;
40 g graikinių riešutų;
40 g razinų.
Į puodą supilkite vandenį, cukrų, suberkite razinas ir pastatykite virti. Kai sirupas užvirs, išmaišykite, uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį ir palikite virti.
Tuo metu keptuvėje ant labai mažos ugnies išlydykite sviestą. Saugokite, kad sviestas nepradėtų degti. Į sviestą suberkite manų kruopas. Išmaišykite, kad sviestas susigertų. Skrudinkite manų kruopas ant lėtos ugnies nuolat (!) maišydami 20 minučių, kol kruopos įgaus karamelinę rusvą spalvą.
Praėjus 10 minučių į manų kruopas sudėkite stambiai sulaužytus graikinius riešutus. Kai manų kruopos įgaus rusvą karamelinę spalvą ir gardžiai pakvips, keptuvę nukaiskite ir iš lėto maišant supilkite sirupą.
Pastatykite keptuvę ant ugnies atgal ir virkite turinį kiek įmanoma ant mažiausios ugnies dar 5 minutes. Manų kruopos sugers skystį, o turinys pavirs tirštu pudingu. Ugnį užgesinkite ir palikite chalvą brinkti dar 5 minutes uždengtą.