„Įdarą galima keisti pagal norą, nuotaiką ir panašiai. Mano vaikai išrankūs maistui, bet šį patiekalą valgo su malonumu ir prašo pakartoti“, – patikino Odeta.
Pasigaminkite ir jūs.
Įdarytos bulvės
Reikalingi produktai:
• 4 labai didelės šviežios bulvės,
• 2 kubeliais supjaustyti svogūnai,
• 4 susmulkintos česnako skiltelės,
• 4 riekutės plonai pjaustytos šoninės,
• 6 susmulkinti svogūnų laiškai,
• tarkuotas sūris (jeigu norisi),
• druska,
• juodieji pipirai,
• aliejus.
Kaip gaminti
Pirmiausia bulves gerai nuplauti po tekančiu vandeniu, tada šakute subadyti per visą bulvės plotą, ištrinti aliejumi ir druska.
Skardoje ištiesti foliją ar kepimo popierių, ištepti aliejumi ir sudėti bulves. Šauti į orkaitę, įkaitintą iki 200 C temperatūros ir kepti maždaug 1 valandą.
Kol bulvės kepa, darome įdarą. Į keptuvę įpilti šlakelį aliejaus, suberti svogūnus ir pakepinti, suberti česnakus – taip pat pakepinti.
Sudėti labai smulkiai supjaustytą mėsą ir dar šiek tiek pakepti (2-3 min.). Tada suberti susmulkintus svogūnų laiškus, pabarstyti druska pagal skonį, pagardinti juodaisiais pipirais, viską išmaišyti ir nukelti nuo ugnies.
Iškepusias bulves perpjauti perpus išilgai, šaukšteliu išskobti paliekant apie 4 mm storio bulvės sieneles.
Išskobtą bulvių masę sudėti į dubenį, lengvai šakute pertrinti ir ant jos užpilti visą įdarą.
Viską sumaišyti ir šia mase prikimšti išskobtas bulves.
Apibarstyti sūriu ir dėti atgal į įkaitintą orkaitę. Kepti, kol sūris išsilydys.