Virtų bulvių ir varškės blyneliai su grybų padažu

2019 m. rugsėjo 10 d. 16:51
Andžela Labanauskas, „Andželikos virtuvėlė“
Paprasti, nešventiniai pietūs, bet tikrai labai skanūs.
Daugiau nuotraukų (1)
Bulvių ir varškės blyneliai su grybų padažu
Reikalingi produktai (8 vnt.):
  • 200 g neriebios varškės;
  • 500 g virtų bulvių;
  • 160-190 g miltų (jų kiekis priklauso nuo varškės ir kiaušinio dydžio – miltų reikia tiek, kad tešla neliptų prie rankų);
  • 1 kiaušinis;
  • druska;
  • aliejaus kepimui;
  • miltų pabarstymui.
Padažui:
  • 200-250 g pievagrybių (žinoma, gaminkite iš tokių grybų, kokius mėgstate);
  • 1 svogūnas;
  • 50-60 g rūkyto kumpio;
  • 200-250 g neriebios grietinės;
  • smulkintų krapų;
  • druskos, pipirų.
Gaminimo eiga
Bulves sutarkuokite stamba trintuve, dėkite varškę, įkulkite kiaušinį, berkite druskos ir persijotus miltus – užminkykite tešlą (kaip žemaičių blynams), padalinkite į 8 dalis.
Padarykite paplotėlius, apvoliokite miltuose ir kepkite ant nedidelės ugnies iš abiejų pusių.
Padažas
Kumpį supjaustykite smulkiai, apkepkite, sudėkite pjaustytą svogūną, kelias minutes pakepkite, sudėkite pjaustytus pievagrybius, grietinę, druską, pipirus – viską patroškinkite apie 6-8 min.
Nuimkite nuo viryklės ir įmaišykite smulkintus krapus.
Patiekite blynelius su padažu ar grietine.
Skanaus!
Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 metų rugsėjo 8 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.