Bulvių ir varškės blyneliai su grybų padažu
Reikalingi produktai (8 vnt.):
- 200 g neriebios varškės;
- 500 g virtų bulvių;
- 160-190 g miltų (jų kiekis priklauso nuo varškės ir kiaušinio dydžio – miltų reikia tiek, kad tešla neliptų prie rankų);
- 1 kiaušinis;
- druska;
- aliejaus kepimui;
- miltų pabarstymui.
Padažui:
- 200-250 g pievagrybių (žinoma, gaminkite iš tokių grybų, kokius mėgstate);
- 1 svogūnas;
- 50-60 g rūkyto kumpio;
- 200-250 g neriebios grietinės;
- smulkintų krapų;
- druskos, pipirų.
Gaminimo eiga
Bulves sutarkuokite stamba trintuve, dėkite varškę, įkulkite kiaušinį, berkite druskos ir persijotus miltus – užminkykite tešlą (kaip žemaičių blynams), padalinkite į 8 dalis.
Padarykite paplotėlius, apvoliokite miltuose ir kepkite ant nedidelės ugnies iš abiejų pusių.
Padažas
Kumpį supjaustykite smulkiai, apkepkite, sudėkite pjaustytą svogūną, kelias minutes pakepkite, sudėkite pjaustytus pievagrybius, grietinę, druską, pipirus – viską patroškinkite apie 6-8 min.
Nuimkite nuo viryklės ir įmaišykite smulkintus krapus.
Patiekite blynelius su padažu ar grietine.
Skanaus!
Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 metų rugsėjo 8 dieną.