Nuspalvinkite stalą: humusas su burokėliais

2016 m. rugsėjo 8 d. 11:09
Daugelio pamėgtą užkandį – humusą – galima gaminti ne tik iš avinžirnių. Į jį įmaišę burokėlių, turėsite ne tik linksmos spalvos, bet ir kitokio skonio užkandį. Jį galima tepti ant duonos, valgyti su daržovių lazdelėmis, traškučiais ar duoniukais.
Daugiau nuotraukų (1)
Humusas su burokėliais
Reikės:
dviejų burokėlių;
900 g konservuotų avinžirnių;
2 skiltelių česnako;
ketvirtadalio puodelio „Tahini“ (sezamų pastos);
citrinos sulčių;
3 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus;
0,5 arbatinio šaukštelio druskos;
ketvirtadalio puodelio vandens;
kalendrų lapelių papuošimui.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Nuplaukite burokėlius, nusausinkite, suvyniokite į aliuminio foliją, dėkite į orkaitę ir kepkite 50-60 minučių.
Kai atvės, nulupkite ir supjaustykite mažesniais gabaliukais.
Dėkite į trintuvą, ten pat sudėkite nusunktus avinžirnius ir kitus ingredientus, sutrinkite iki vienalytės masės.
Dėkite į indą, apibarstykite kalendros lapeliais, keliais avinžirniais ir patiekite.
humusasreceptasburokėliai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.