Humusas su burokėliais
Reikės:
dviejų burokėlių;
900 g konservuotų avinžirnių;
2 skiltelių česnako;
ketvirtadalio puodelio „Tahini“ (sezamų pastos);
citrinos sulčių;
3 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus;
0,5 arbatinio šaukštelio druskos;
ketvirtadalio puodelio vandens;
kalendrų lapelių papuošimui.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Nuplaukite burokėlius, nusausinkite, suvyniokite į aliuminio foliją, dėkite į orkaitę ir kepkite 50-60 minučių.
Kai atvės, nulupkite ir supjaustykite mažesniais gabaliukais.
Dėkite į trintuvą, ten pat sudėkite nusunktus avinžirnius ir kitus ingredientus, sutrinkite iki vienalytės masės.
Dėkite į indą, apibarstykite kalendros lapeliais, keliais avinžirniais ir patiekite.