Bananų duona
Reikalingi produktai:
125 g sviesto;
150 g cukraus;
200 g miltų;
2 kiaušiniai;
4-5 vidutiniai bananai;
1 a. š. kepimo miltelių;
nedidelė sauja įvairių arba vienos rūšies mėgstamų riešutų.
Gaminimo eiga
Išplaktus kiaušinius sumaišome su lydytu sviestu.
Bananus sumaigome šakute, dedame cukrų.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir smulkintais riešutais.
Į bananus sudedame kiaušinio ir sviesto plakinį, po to – miltus.
Visą masę gerai išmaišome ir dedame į pailgą skardą, išteptą sviestu ir pabarstytą miltais.
Kepame 190 °C temperatūroje įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 min.
Iškepus leisti atvėsti, kad lengvai pjaustytųsi. Apibarstyti milteliniu cukrumi.
Skanaus!
Šis receptas dalyvauja lrytas.lt konkurse „Mano virtuvė kvepia rudeniu“. Kviečiame visus skaitytojus dalintis patiekalų receptais, kuriais džiuginate šeimą ar draugus ir šiokiadieniais, ir švenčių dienomis.
Geriausio recepto autorių išrinks ir apdovanos tinklaraščio „Sezoninė virtuvė“ autorė Renata Ničajienė.
Jam atiteks net keturios kulinarinės R.Ničajienės knygos: „Gero maisto dienoraštis. Žiema“, „Gero maisto dienoraštis. Pavasaris“, „Gero maisto dienoraštis. Vasara“, „Gero maisto dienoraštis. Ruduo“.
Portalo lrytas.lt redakcija apdovanos skaitytojams labiausiai patikusio recepto autorių. Jam atiteks kokteilių plaktuvas – kad rudeniškos gėrybės virstų naudingais ir skaniais kokteiliais.
Dar du populiariausių receptų autoriai bus apdovanoti ką tik pasirodžiusia R.Ničajienės knyga „Gero maisto dienoraštis. Ruduo“, kurioje surinkti rudeniškų patiekalų receptai su dietologės komentarais.
Savo receptus su nuotraukomis ir aprašymu siųskite adresu skonis@lrytas.lt iki rugsėjo 30 d. Nugalėtojus skelbsime spalio 5-ąją.
Dalyvaukite patys ir dalinkitės kvietimu su kitais!