Velniškai aštri alaus ir aitriųjų paprikų sriuba
Reikalingi produktai:
- 500 g jautienos faršo;
- 2 svogūnai (vidutiniai);
- 8 skiltelės česnako;
- 1 saldžioji paprika;
- 1 litras alaus (pilsner);
- 800 g luptų pomidorų (skardinėje);
- 50 g pomidorų pastos;
- 400 g raudonųjų pupelių;
- 2 kubeliai jautienos sultinio;
- 2 aitriųjų pipirų;
- 1 v. š. Habanero padažo;
- 1 a. š. raudonėlio;
- 1 a. š. mairūno;
- 1 a. š. aitriųjų pipirų (maltų);
- 2 a. š. druskos;
- 0,5 a. š. juodųjų pipirų;
- 1 a. š. saldžiosios paprikos.
Gaminimas
1. Pakepiname smulkiai supjaustytus svogūnus ir sudedame i puodą.
2. Toje pačioje keptuvėje pakepiname supjaustytą papriką ir dedame į puodą su svogūnais.
3. Kepame jautieną su smulkiai supjaustytais aitriaisiais pipirais. Kepame, kol faršas apskrus. Dedame į puodą.
4. Puode esančius svogūnus, papriką ir faršą užpilame 1 l alaus, įtarkuojame česnakus, dedame sultinį ir verdame apie 10 min.
5. Į puodą dedame pomidorus ir pastą. Verdame 10 min.
6. Dedame „Habanero“ padažą ir visus prieskonius. Ant silpnos ugnies verdame apie 1 valandą.
7. Visą sriubą sutriname trintuvu.
8. Dedame pupeles ir paverdame 5 min.
9. Pagardiname kietuoju sūriu.
10. Skanaus!