Pyragas su manais
Reikalingi produktai (matavimui naudojamos stiklinės tūris – 250 ml):
- 1 stiklinė cukraus;
- 1 stiklinė manų;
- 1 stiklinė miltų;
- 1 stiklinė kefyro;
- 100 g sviesto;
- 2 dideli kiaušiniai;
- 2 a. š. kepimo miltelių;
- 1 citrinos žievelė;
- žiupsnelis druskos.
Kaip gaminti
1) Į manus supilti kefyrą, palikti brinkti maždaug 40 min.
2) Kambario temperatūros sviestą, cukrų, kiaušinį išplakti plaktuvu iki vientisos masės.
3) Į sviesto, cukraus ir kiaušinio masę sudėti brinkintus manus, įberti druskos, įtarkuoti citrinos žievelę, išmaišyti.
4) Į gautą masę įsijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
5) Kepimo indą ištepti sviestu,sudėti pyrago masę, kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių.