Juk vasarą mažiausiai norisi laiką leisti prie viryklės. Turėdami šaldytuve šviežio pesto padažo, užtruksite tik tiek, kiek laiko virs itališka pasta.
Įdėje kelis šaukštelius pesto, pasmulkintų šviežių vyšninių pomidorų ir užpylę šlakeliu alyvuogių aliejaus, turėsite karališką vakarienę.
Pesto tradiciškai gaminamas iš bazilikų. Tačiau aš labai rekomenduoju išbandyti gražgarsčių pesto, kuris nustebins švelniu skoniu, skaisčia spalva ir tinkama konsistencija.
Gražgarsčių pesto
Sudedamosios dalys:
- 2 stiklinės gražgarsčių;
- 1 stiklinė „Extra virgin“ alyvuogių aliejaus (plius dar šiek tiek „užkonservavimui“, jei visko nesuvalgysit iškart);
- 1 stiklinė tarkuoto kietojo sūrio (pekorino, parmezano arba abiejų mišinio);
- 1/3 truputį paskrudintų stiklinės kedrinių pinijų;
- 1 šaukštas nutarkuotos citrinos žievelės;
- 1 susmulkinta česnako skiltelė;
- Druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų.
Nuplautas ir nusausintas gražgarstes kartu su likusiais ingredientais sumeskite į elektrinio smulkintuvo indą ir pulsuojančiais judesiais su smulkinkite iki vientisos truputį grūdėtos masės.
Pagardinkite druska ir pipirais. Sudėkite į indelį, viršų pilnai padenkite aliejumi, užsukite indelį ir laikykite šaldytuve.
Šaltinis – nidosreceptai.lt