Dalinamės Nidos Degutienės, keletą metų praleidusios Izraelyje, receptu.
Šakšuka
Reikalingi produktai
- 5 prinokę pomidorai;
- 2 šaukštai aliejaus (pageidautina alyvuogių);
- 1 nedidelis svogūnas, supjaustytas gabaliukais;
- 3 skiltelės česnako, susmulkintos;
- 2-4 kiaušiniai;
- 1 šaukštelis druskos;
- 1 šaukštelis cukraus;
- 1 šaukštelis saldžiosios paprikos;
- 1/4 šaukštelio kumino;
- juodųjų grūstų pipirų;
- žalumynų kiaušinienei pateikti – kapotų kalendrų, petražolių, svogūnų.
Pomidorus minutei panardiname į verdantį vandenį, tada perliejame šaltu vandeniu ir nulupame pomidorų odelę. Supjaustome vidutinio dydžio gabalėliais.
Keptuvėje (kuri turi dangtį) įkaitiname aliejų ir jame pamažu kepiname smulkintus svogūnus. Kai jie suminkštėja, suberiame česnaką. Pakepiname dar minutę ir suberiame pomidorus.
Pabarstome druska, cukrumi, pipirais, paprika, kuminu (galime dar pagardinti keliais šaukšteliais pomidorų pastos – bus graži raudona spalva). Kepiname masę kartkartėmis maišant.
Kai masė sutirštėja, išgaruoja skystis, daržovėse padarome 4 duobeles. Į kiekvieną duobelę įmušame po kiaušinį. Uždengiame keptuvę dangčiu ir troškiname apie 3-4 minutes – iki kiaušinio trynys bus iškepęs taip, kaip norite. Kiaušiniai iškeps karštuose garuose.
Baigus kepti viską gausiai pabarstome žalumynais. Pateikiame su duona ir mėgstamomis daržovėmis.
Šaltinis – nidosreceptai.lt