Norėjosi pateikti įdomiau, todėl sumąsčiau padaryti vėrinukus ant medinių iešmelių.
Vištų šlaunelės nerealiai skaniame marinate
Marinatui reikalingi produktai
- 60 ml obuolių acto;
- 2 dideli v. š. medaus;
- 1 v. š. Dižono garstyčių;
- 3 sutrintos česnako skiltelės;
- 2 a. š. druskos;
- 0,5 a. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus.
Kiti reikalingi produktai
- 660 g vištų šlaunelių mėsos (5 gabalėliai);
- 4 rūkytų šoninės juostelių;
- 1 nedidelė cukinija;
- 2 pomidorai.
Taip pat reikės 7 medinių iešmelių.
Marinatui skirtus ingredientus sumaišykite dubenyje ir sudėkite vištų šlaunelių mėsą. Marinuokite 2-2,5 val.
Medinius iešmelius pamerkite į šaltą vandenį.
Supjaustykite gabalėliais cukiniją, pomidorus (išimkite sėklas), vištieną vidutinio dydžio gabalėliais, pasmulkinkite šoninės juosteles.
Imkite iešmelį maukite po du gabalėlius vištienos, gabalėlį pomidoro, cukinijos, vėl du gabalėlius vištienos, vieną apsukdami rūkyta šonine, vėl pomidorą, cukiniją ir vištieną. Eiliškumą ir kiekius reguliuokite pagal save.
Paruoštus iešmelius apskrudinkite stipriai įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus. Sudėkite į kepimo skardą ir dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepkite dar 15-20 min.
Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus!
Šaltinis – „Oditėlės blogas“