Saldus, bet ne per saldus. Varškės sluoksniui varškės nepertryniau, tai išėjo toks tikras, naminis desertas. Jei norisi labiau kreminio įdaro, varškę galima pertrinti per sietelį. Pats šokoladinis sausainis nėra trapus, o priešingai – minkštas ir drėgnas, šiek tiek šokoladinį keksą primenantis.
Daugumai labiau patiko atvėsintas šaldytuve. Nežinau, kodėl. Atrodo, jog įgauna sodresnio skonio. Bet kiekvienam gali atrodyti kitaip.
O man jis pats skaniausias su šviežiomis vyšniomis ir puodeliu kavos šalia. Pats geriausias desertas popietei, ne kitaip.
Šokoladinis varškės pyragas
Reikės:
- 100 g sviesto;
- 150 g cukraus;
- 100 g grietinės;
- kiaušinio;
- 250 g kvietinių miltų;
- 50 g kakavos;
- 2 a. š. kepimo miltelių;
- žiupsnelio druskos.
Varškės sluoksniui:
- 4 kiaušinių;
- 200 g cukraus;
- 1 a. š. vanilinio cukraus;
- 500 g varškės;
- 200 g grietinės;
- 2 v. š. kvietinių miltų.
Kaip gaminti
Minkštą sviestą išsukame su cukrumi, kol nesijaus cukraus kruopelių. Sukrečiame grietinę, įmušame kiaušinį ir viską gerai išplakame.
Į plakinį įmaišome miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, kakava ir druska.
Paruoštą tešlą padaliname į dvi dalis, vieną dalį dedame į šaldiklį, o kitą pamiltuotomis rankomis tolygiai paskirstome ant kepimo popieriumi išklotos formelės dugno ir kepame įkaitintoje 200 laispnių karščio orkaitėje apie 15 min., kol pilnai iškeps.
Kol kepa pagrindas, pasiruošiame varškės sluoksnį – varškę sumaišome kartu su cukrumi, vaniliniu cukrumi, grietine ir miltais. Tuomet po vieną vis plakant įmušame kiaušinius ir išplakame iki purumo.
Ant iškepusio pagrindo supilame varškės įdarą, tuomet ant viršaus užtrupiname arba užtarkuojame likusią atšaldytą tešlą.
Pyragą kepame įkaitintoje 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 40-45 min., kol varškės įdaras sutvirtės, o viršus apskrus.
Iškepusį pyragą atvėsiname kambario temperatūroje.
Skanaus!
Šaltinis – „Sigita Cooks“