Jeigu turite dar pernai gamintų ir nesuvalgytų uogienių, tai bus puikus būdas jas sunaudoti ir kartu pasigaminti tikrai gardų desertą.
Reikės:
- 200 g sviesto;
- 100 g cukraus;
- 3 kiaušinių;
- 500 g sijotų miltų;
- uogienės;
- smulkintų riešutų;
- žiupsnelio druskos.
Sviestą išsukame su cukrumi, žiupsneliu druskos.
Įkulame 2 kiaušinius. Išmaišom.
Beriame 500 g sijotų miltų. Išminkome tešlą ir iškočiojame.
Supjaustome iškočiotą tešlą stačiakampiais, ant kiekvieno tepame mėgstamą džemą ir uždengiame kitu stačiakampiu.
Patepame kiaušinių plakiniu ir pabarstome smulkintais riešutais.
Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 min.
Likusių tešlos kraštelių neišmetame, o iškepame nestandartinių formų sausainiukus.
Skanaus!
Šaltinis – „Kalorijos virtuvė“.