Drebučiuose marinuoti pomidorai su agurkais
Reikės:
- pomidorų;
- agurkų;
- svogūnų.
Marinatui reikės:
- 1 l vandens;
- 1 v. š. cukraus;
- 1 v. š. druskos;
- 1 v. š. acto (9%);
- 3 v. š. želatinos (želatiną išbrinkinkite 1 stiklinėje vandens, kurią nupilkite nuo 1 l vandens, skirto marinatui);
- 1-2 lauro lapelių, juodųjų pipirų.
Kaip gaminti
1. Į švarius stiklainiukus sluoksniais dėkite pjaustytus pomidorus, agurkus ir svogūnus, šiek tiek paspaudžiant.
2. Iš vandens, cukraus, druskos, lauro lapelių, pipirų išverdame marinatą ir paliekame atvėsti. Išbrinkintą želatiną trumpam pašildykite, kad ištirptų ir sumaišykite su marinatu.
3. Paruoštu marinatu užpilkite daržoves. Stiklainius pridenkite dangteliais, dėkite į puodą su vandeniu ir kai vanduo užvirs, kaitinkite 30 min. Išjunkite ugnį ir palikite pastovėti dar 15 min. Po to uždarykite dangtelius, apverskite ir palikite atvėsti. Kitą dieną neškite į rūsį.
P. S. Vienos marinato normos pakanka 3 stiklainiams po 0,75 l ir vienam 0,5 l talpos stiklainiui.
Šaltinis – „Oditėlės blogas“