Su želatina marinuotų pomidorų receptas keliauja per virtuves

2018 m. rugpjūčio 3 d. 13:44
Edita Zubrickaitė, „Oditėlės blogas“
Receptas
Jei turite pomidorų, pasigaminkite jų šiuo būdu – bus puikus garnyras prie antrojo patiekalo.
Daugiau nuotraukų (2)
Drebučiuose marinuoti pomidorai su agurkais
Reikės:
  • pomidorų;
  • agurkų;
  • svogūnų.
Marinatui reikės:
  • 1 l vandens;
  • 1 v. š. cukraus;
  • 1 v. š. druskos;
  • 1 v. š. acto (9%);
  • 3 v. š. želatinos (želatiną išbrinkinkite 1 stiklinėje vandens, kurią nupilkite nuo 1 l vandens, skirto marinatui);
  • 1-2 lauro lapelių, juodųjų pipirų.
Kaip gaminti
1. Į švarius stiklainiukus sluoksniais dėkite pjaustytus pomidorus, agurkus ir svogūnus, šiek tiek paspaudžiant.
2. Iš vandens, cukraus, druskos, lauro lapelių, pipirų išverdame marinatą ir paliekame atvėsti. Išbrinkintą želatiną trumpam pašildykite, kad ištirptų ir sumaišykite su marinatu.
3. Paruoštu marinatu užpilkite daržoves. Stiklainius pridenkite dangteliais, dėkite į puodą su vandeniu ir kai vanduo užvirs, kaitinkite 30 min. Išjunkite ugnį ir palikite pastovėti dar 15 min. Po to uždarykite dangtelius, apverskite ir palikite atvėsti. Kitą dieną neškite į rūsį.
P. S. Vienos marinato normos pakanka 3 stiklainiams po 0,75 l ir vienam 0,5 l talpos stiklainiui.
Šaltinis – „Oditėlės blogas“  
 
pomidoraimarinatasatsargos žiemai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.