Voveraičių sezonas veržiasi per kraštus. Kadangi labai mėgstu grybauti, prisirenku jų pati. Bet ne problema ir nusipirkti. Makaronus taip pat gaminu pati, tačiau galima jų ir nusipirkti prekybos centruose.
Klasikinis patiekalas gali būti vegetariškas, o jeigu kas mėgsta mėsą – skonį labai pagerins rūkyta šoninė. Tradicinį patiekalą dar pagardinu geltonąja cukinija, nes labai pamėgau ją šią vasarą.
Makaronai su voveraitėmis
Reikės:
- voveraičių;
- „tagliatelle“ makaronų;
- rūkytos šoninės;
- svogūno (aš visada naudoju šalotą, bet galima ir paprastą);
- geltonosios cukinijos (galima ir be jos);
- šviežių petražolių;
- sviesto;
- druskos;
- juodųjų pipirų.
Išverdame grybus. Pakepiname supjaustytą šoninę ir svogūnus. Svieste pakepiname išvirtus grybus su cukinija, įdedame pakepintą šoninę su svogūnais. Išmaišome.
Išverdame makaronus, juos sukratome į grybus su šonine. Beriame druskos, pipirų. Dar porą minučių patroškiname, užbarstome smulkinta petražole, ir klasika garuoja ant jūsų stalo.
Beje, kas mėgsta, gali pagardinti grietinėle ar grietine. Aš mėgstu šį patiekalą be šių priedų, tad nedėjau.
Bon appetit!
Šaltinis – „The kitchen I love“