Nekeptas tortas „Perlas“
Reikės:
- 300 g sausainių (aš naudojau sausainius „Selga“);
- 150 g sviesto;
- 250 g maskarponės sūrio;
- 420 ml grietinėlės (35 proc. riebumo);
- 20 g vanilinio cukraus;
- apie 100 g cukraus pudros (kiekvienam pagal skonį);
- 20 g želatinos;
- juodųjų serbentų uogienės (pertepimui).
Kaip gaminti
Sausainius sutrupinau labai smulkiai (sudėjusi juos į maišelį pavoliojau su kočėlu), ištirpinau sviestą ir išmaišiau.
Į 26 cm torto formą subėriau sausainių ir sviesto masę, gerai prispaudžiau (ypač kraštus), tolygiai uždėjau uogienės ir pastačiau į šaldytuvą.
Želatiną brinkinau 50 ml šaltame vandenyje (20 min.), po to įpyliau 50 ml vandens. Ją kaitinau, kol visiškai ištirpo granulytės (pastačiau,kad atvėstų).
Grietinėlę gerai išplakiau iki standžių putų su vaniliniu cukrumi ir cukraus pudra. Maskarponės sūrį po truputį sumaišiau su atvėsinta želatina ir įmaišiau grietinėlę (saldumą reguliuokite patys).
Išėmusi iš šaldytuvo formelę į ją supyliau paruoštą maskarponės ir grietinėlės masę, papuošiau (kol dar nesustingo aš su šakute padariau griovelius) ir pastačiau stingti į šaldytuvą.
Skanaus!
Šaltinis – „Gamink su Audrone“.